jump to navigation

Slik blir DU diktator 14.08.12

Posted by diktatornytt in Bøker.
Tags: , , , ,
trackback

Årets viktigste bok er i handelen 10. september.

For mange av Diktatornytts lesere var 2011 et trist år. Ikke bare døde Nord-Koreas kjære leder Kim Jong-il. Tunisia og Egypt avsatte sine høyt elskede og respekterte despoter, mens Libyas diktator Muammar Gaddafi ble drept av sine egne undersåtter. De tre nordafrikanske landene har til og med begynt å leke med tanken om demokratisk valgte statsledere.

Likevel velger å Diktatornytt å se muligheter fremfor tilbakeslag. At enkelte diktatorer er borte, skaper et vakum som må fylles av andre. Og hvem er vel bedre egnet til å bli verdens nyeste og mest fryktede despoter enn Diktatornytts lesere? Derfor gir diktatornyttjournalist Mikal Hem ut læreboken Kanskje jeg kan bli diktator.

Boken har kapitler om alt fra hvordan du skal komme til makten til hvordan du skal bygge opp en personkult, i tillegg til en innføring i dagens diktatormote og arkitektur. Du får også råd om hvordan du kan legge deg opp en formue og sløse det hele vekk. Alt er rikelig illustrert med eksempler fra livene til de siste tiårenes mestre, som François «Papa Doc» Duvalier, Saparmurat «Turkmenbashi» Niyazov og Mobutu Sese Seko, samt en rekke mindre kjente navn, som Valentine Strasser og Thomas Sankara.

Boken kommer etter planen 10. september og blir uten tvil en av høstens bestselgere. Det kommer til å bli kamp om førsteopplaget, så Diktatornytt anbefaler å bestille et eksemplar allerede nå.

Reklamer

Kommentarer»

1. Håkon Winther - 14.08.12

Mikal Hem, hvor mange tips fikk du hos Jens Stoltenberg?

diktatornytt - 15.08.12

Diktatornyttredaksjonen har ikke fått tips av Stoltenberg, men vi kan ikke se bort fra at Stoltenberg har plukket opp et og annet fra Diktatornytt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: