jump to navigation

Arkadag den gode 15.08.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
trackback

Turkmenistans diktator øser av sin godhet til landets takknemlige innbyggere.

President Berdymukhamedov har satt i gang en storstilt utbygging av feriebyen Awaza

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – også kjent som «Arkadag» («Beskytteren») – er en gavmild mann. Så gavmild at han lar deler av statens inntekter komme landets innbyggere til gode. Nylig var han på besøk i badebyen Awaza ved Det kaspiske hav, der den turkmenske regjeringen har gjort store investeringer i håp om å lokke pengesterke turister.

At bussen er en gave fra presidenten kommer tydelig frem.

Under besøket, som selvfølgelig ble grundig dekket av turkmensk TV, hoppet diktatoren på en buss full av turister, som takket ham for alt det gode han har gjort for landet. Bussjåføren reiste seg og takket spesielt for bussen han kjører, som er en av ti busser presidenten har gitt i gave til byen. Fronten av bussen er også tydelig merket med «Gave fra den ærefulle presidenten» og har et bilde av Berdymukhamedov i vinduet.

TV-innslaget viser også to små jenter som deklamerer dikt for presidenten. Det ene diktet inneholdt denne vakre hyllesten til Arkadag: «Turkmenistan blomstrer, lyset skinner og i dine hender er folket lykkelig».

Slik skal Awaza se ut når byen er ferdig utbygget.

Amnesti

Den gode diktatorens gjerninger stopper ikke med å dele ut viktige kollektivtransportmidler. Berdymukhamedov viser også godhet overfor de innsatte i landet fengsler. Denne uken ga han amnesti til 1327 fanger for å markere skjebnenatten, da profeten Muhammed mottok det første utdraget av Koranen fra Allah. I år feires skjebnenatten mellom 14. og 15. august.

Korndagen

Årets kornavling i Turkmenistan har ikke vært som forventet. Totalt ble det høstet 1,2 millioner tonn korn, 400 000 tonn mindre enn beregnet. Turkmenistan må nå importere mel fra Russland og Kasakhstan. Men Arkadag er ikke en mann som lar seg stoppe av et skarve uår. I stedet for å henge med hodet, innførte han like gjerne en grunn til å feire: 15 juli ble erklært som ny helligdag, korndagen.

Fra før har Turkmenistan hele 20 helligdager, blant annet melondagen, dagen for turkmenske hester, den turkmenske teppefestivalen, nøytralitetsdagen og sorgdagen.

Nyhetsinnslag på turkmensk TV om Berdymukhamedovs besøk i Awaza:

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: