jump to navigation

GooGoosha slår tilbake 29.08.12

Posted by diktatornytt in Karimov.
Tags: , , , , ,
trackback

Usbekistans diktatordatter er lei kritikken fra vestlige medier.

En eksotisk usbekisk skjønnhet.

Gulnara Karimova, den eldste datteren til Usbekistans president Islam Karimov, er et ekte rennesansemenneske. Den talentfulle kvinnen har hatt suksess som diplomat, forretningskvinne og designer av klær og smykker. I tillegg har hun en vellykket sidekarriere som popstjerne i hjemlandet under artistnavnet Googoosha.

Forsidepike.

Nå ønsker derimot den ambisøse diktatordatteren et større publikum. Denne sommeren slapp hun sitt første engelskspråklige album. Fortsatt er det først og fremst i hjemlandet salget går bra, men diktatordatteren driver aktiv markedsføring for å slå igjennom i utlandet. I USA er det hengt opp en haug med reklameplakater, popprinsessen blir beskrevet som «en eksotisk usbekisk skjønnhet».

hjemmesiden sin beskriver Gulnara seg slik: «Meet Googoosha…..poet, mezzo soprano, designer and exotic Uzbekistan beauty. From her desire for self expression came her poems. From her poems came the music.»

Karimova har også kjøpt reklameplass i musikkpressen. «Check out the current issue of Billboard! (June 16 issue)», skrev hun på Twitter, med lenke til et bilde av forsiden på en utgave av magasinet Billboard. Hun glemte å nevne at forsiden var en betalt omslagsannonse.

Markedsføringen har begynt å bære frukter. Singelen «Road Run» er allerede blitt en hit i amerikanske homsemiljøer. Men som mange andre med suksess, blir Karimova utsatt for hatske angrep fra smålige journalister og bloggere. Nå slår hun tilbake mot kritikerne.

«Jeg har aldri sagt at jeg er en profesjonell sanger…, men som en kreativ person, vil jeg gjerne vise arbeidet mitt til et publikum, om det er musikk, poesi eller kunst», sa Karimova på en pressekonferanse i forrige uke.

Spesielt får en artikkel i den britiske avisen The Independent gjennomgå. Journalisten påpeker at GooGoosha ikke nevner at hun er datter av Usbekistans diktator når hun markedsfører musikken sitt. Dette mener Karimova er urimelig.

«Ville du hatt biler av moren og faren din i platen din eller i poesiboken?» slo hun tilbake på pressekonferansen.

Gulnara fortalte også hvor glad hun var for utseende sitt. «Jeg er glad for at Gud ga meg ansiktet mitt, trekkene mine. Jeg er glad for at de som trekker meg ned i søla ikke kan ta fra meg trekkene jeg har fått av Gud», slo hun fast.

Spøkelsesomtale

GooGoosha driver aktiv markedsføring i USA.

At Karimova får så dårlig behandling av vestlig presse, kan være årsaken til at hun følte behov for å skryte på seg litt ekstra omtale. På nettsiden hennes sto det tidligere i sommer at Billboard ga «Road Run» strålende kritikk. Lenken førte til en side med denne teksten:

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

På hjemmesiden henviste hun også til et intervju med CNN, men lenken førte til en side med den samme teksten. Omtalen det vises til er ikke å finne på nettsidene til CNN eller Billboard.

De som ikke kan få nok av den eksotisk popprinsessen, kan ta en titte på dette opptaket fra innspillingen av videoen til «Road Run» i byen Bukhara.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: