jump to navigation

Diktator nomineres til Nobels fredspris 02.09.12

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
trackback

Fredens mann.

For de fleste statsledere er Nobels fredspris den gjeveste utmerkelsen man kan få. Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev er ikke noe unntak. For å hjelpe seg med oppgaven har han engasjert den tidligere britiske statsministeren Tony Blair.

Nå ser det ut til at kampanjen har båret frukter. Hiroyuki Mopiama, medlem av det japanske parlamentet har varlset at den kasakhstanske diktatoren skal nomineres til fredsprisen i forbindelse med The International Forum for a Nuclear Weapons Free World i Kasakhstans hovedstad Astana. Den årlige konferansen ble holdt for første gang i fjor for å markere at det var 20 år siden et testområde for atomvåpen ble stengt i Kasakhstan.

Japaneren var ikke den eneste på konferansen som mente at verten burde hedres. Eni Faleomavaega, medlem av den amerikanske Kongressen, anbefalte også at Nazarbajev nomineres til fredsprisen.

Ifølge avisen The Telegraph ønsker Nazarbajev å få Nobelprisen i 2012 for å markere at han har sittet 20 år ved makten. Diktatornytt kan ikke komme på noen bedre egnede kandidater og ønsker den fredselskende diktatoren lykke til.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: