jump to navigation

Jamaica krever unnskyldning fra Mugabe 13.09.12

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , ,
trackback

Jamaicas utenriksminister vil ha en oppklaring fra Mugabe etter at den zimbabwiske diktatoren kalte jamaicanere marijuanarøykende fylliker.

Under en forelesning på Research and Intellectual Expo 2012 i Harare i forrige uke kom Zimbabwes president Robert Mugabe med et en oppsiktsvekkende karakteristikk av jamaicanere.

«På Jamaica er det lov å røyke marijuana, mennene er alltid fulle og universitetene er fulle av kvinner. Mennene vil synge, de studerer ikke og noen har dreadlocks. La oss ikke bli som them,» sa Mugabe.

Dette har satt sinnene i kok på den karibiske øya.

«Vi er svært stolte av Jamaicas bidrag til frigjøringen av det sørlige Afrika og er takknemlig for at land som Sør-Afrika og Zimbabwe nyter godt av retten til å bestemme sine egen skjebner,» sa Jamaicas utenriksminister A. J. Nicholson til Nehanda Radio. Han la til at den jamaicanske regjeringen kommer til å be Mugabe om en oppklaring.

Den jamaicanske opposisjonspolitikeren Christopher Tufton krever at Mugabe må komme med en unnskyldning til det jamaicanske folket. Tufton foreslo også at kamerat Bob skulle si fra seg ærestittelen «Order of Jamaica», som han fikk da han besøkte øya i 1996.

Også landets musikere er skuffet over den zimbabwiske diktatoren.

«President Mugabe er en mann jeg har revolusjonær respekt for, men jeg kan si ‘du tar feil, herr president,’ fordi jeg er jamaicaner og jeg har hverken røyket eller drukket på mange år, og jeg kjenner mange jamaicanere som ikke røyker,» sa reggaesangeren Tony Rebel.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: