jump to navigation

Kim Jong-un oppretter tivolibyrå 21.09.12

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: ,
trackback

Den nordkoreanske diktatoren sørger for lek og moro til befolkningen.

Kim Jong-un prøver attraksjonene under åpningen av Rungra folketivoli i Pyongyang i juli.

Ingen skal beskylde Nord-Koreas leder Kim Jong-un for ikke å underholde sine undersåtter. Brød og sirkus er blant de viktigste virkemidlene en diktator har for å holde folket fornøyd og i mangel av brød, satser Jong-un desto mer på sirkus. Om det ikke var morsomt nok i Nord-Korea allerede, blir det i hvert fall ikke kjedeligere når den unge diktatoren oppretter et eget direktorat som skal administrere fornøyelsesparkene rundt om i landet.

Choson Sinbo, en nordkoreavennlig avis som gis ut av eksilkoreanere i Japan, rapporterer i en artikkel fra Pyongyang at det er sjefen selv som har tatt initiativ til det nye fornøyelsesparkbyrået.

«Utvidelsen og ledelsen av fornøyelsesparker er nasjonale prosjekter som har den øverste lederens oppmerksomhet,» står det i artikkelen.

Årsaken til opprettelsen av det nye direktoratet er at den nordkoreanske diktatoren var misfornøyd med hvordan Mangyongdae fornøyelsespark i Pyongyang ble drevet da han besøkte parken i mai.

Nordkoreansk satire

Den nordkoreanske regjeringen viser sin humoristiske side i en satirisk video som gjør narr av Park Geun-hye, en av kandidatene i presidentvalget i Sør-Korea i desember. Park Geun-hye er datteren til diktatoren Park Chung-hee, som styrte Sør-Korea fra 1961 til 1979.

Videoen er lagt ut på http://www.uriminzokkiri.com, som er en nettside for den nordkoreanske regjeringen, og parodierer den populære musikkvideoen Gangnam Style av den sørkoreanske rapperen PSY. Videoen starter med å vise en person som danser «hestedansen» fra Gangnam Style, men med hodet til Park Geun-hye manipulert inn i bildet.

Videre vises det bilder av diktatoren Park Chung-hee, mens teksten gjør narr av datterens forsøk på å forsvare farens handlinger. Se videoen her.

Under kan du se den orginale videoen Gangnam Style.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: