jump to navigation

Lukashenko mistet nattesøvnen 10.10.12

Posted by diktatornytt in Chavez, Lukasjenko.
Tags: , , , ,
trackback

Hviterusslands president lå våken og tenkte på vennen Hugo Chavez.

Bestevenner.

Hviterusslands president Aleksandr Lukashenko er en omtenksom mann, som bryr seg om hvordan det går med sine venner og statslederkollegaer. Etter presidentvalget i Venezuela 7. oktober var han våken hele natten, fordi han var bekymret for hvordan det skulle gå med president Hugo Chavez.

«Jeg vet ikke hvordan det var med deg, men jeg hadde en søvnløs natt. Jeg er veldig glad på vegne av vår venn Hugo Chavez. Jeg må si at han gjorde det bra. Til og med vi kan lære av valget,» uttalte den hviterussiske diktatoren etter valget.

Han var også imponert over hvordan opposisjonskandidaten Henrique Capriles taklet nederlaget.

«Det var en ubetinget seier, og hovedutfordreren anerkjente tapet. Det betyr mye. Det viser hvor verdig personen er,» sa Lukashenko, som selv aldri har tapt et valg.

Lukashenko uttrykte også nylig sin respekt for Georgias president Mikhail Saakashvili, fordi han anerkjente nederlaget i landets parlamentsvalg.

«Jeg vil si at han er en stor mann. Å innrømme at du har tapt mens du er sikker på at alle vil støtte deg helt til siste sekund — det betyr mye,» sa Lukashenko til TV-kanalen Mir.

At Lukashenko klarer å sette seg inn i Saakashvilis situasjon, viser hvilken enestående innlevelsesevne og empati den hviterussiske presidenten har. Selv har han nemlig få politiske motstandere. Ved parlamentsvalget i Hviterussland tidligere i høst, ble ikke en eneste kandidat fra opposisjonen valgt inn i nasjonalforsamlingen.

Kritiserer Vesten

Lukashenko kom også nylig med et angrep på vestlige kritikere av det hviterussiske regimet og anklager EU for dobbeltmoral, fordi de ikke er like kritiske til andre diktaturer.

«Er vårt hviterussiske regime tøffere enn for eksempel det russiske? Er tendensene i Hviterussland verre enn i Russland?» undret den hviterussiske diktatoren.

Ifølge Lukashenko er det oljen som gjør at EU ikke innfører sanksjoner mot Russland.

«Vesten biter og hakker på Russland, men de er redd for å gjøre noe, fordi russiske ledere holder i oljeventilen. De risikerer å stå uten olje og gass i morgen. Hva vil de si i dette tilfellet? Politikken deres er dobbeltmoral.»

Han hevdet også at han hadde sett et EU-dokument som omtaler parlamentsvalget i Hviterussland og som han kritiserte for manglende logikk.

«Jeg siterer: ‘Siden ikke noen fra opposisjonen fikk plass i parlamentet, var ikke valget i Hviterussland demokratisk.’ Men det er absurd,» sa Lukashenko.

Presidenten har naturligvis rett. At opposisjonen ikke vant noen seter i parlamentet, betyr jo bare at nesten ingen stemte på dem.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: