jump to navigation

Diktatorhus blir turistattraksjon 28.10.12

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , , ,
trackback

Robert Mugabes tidligere bolig er blitt nasjonalmonument. Kona Grace ber for fred og toleranse.

Mugabes hus i Highfield.

Myndighetene i Zimbabwe vil ha flere turister til landet og den nye attraksjonen som skal trekke beundrende utlendinger, er president Robert Mugabes tidligere hjem i forstaden Highfield utenfor Harare. Her bodde kamerat Bob under frigjøringskampen mot regimet til Ian Smith.

Neste år skal Zimbabwe sammen med Zambia være vertskap for generalforsamlingen til United Nations World Tourism Organisation og landets turismedepartement har opprettet et eget program for forstadsturisme, som skal markedsføre viktige steder fra frigjøringskampen. Som en del av programmet, har departementet gjort Mugabes tidligere hus til nasjonalmonument.

Ber for fred

Ber bønner, fjerner bønder.

Samtidig som kamerat Bob hylles for sin krigerske fortid, jobber kona Grace aktivt for å sikre freden i landet. 25. oktober deltok hun via en stedfortreder på markeringen av World Prayer Day i Harare torsdag. Minister for kvinner, kjønn og samfunnsutvikling Olivia Muchena fremførte en tale på vegne av førstedamen, der hun fremhevet bønnens rolle i å bevare freden i landet.

«Noen mennesker forstår ikke verdien av bønn i landet vårt. Bønnene til Zimbabwes kvinner er årsaken til freden og stabiliteten som vi nyter her i landet,» sa Muchena på vegne av Grace Mugabe.

Grace er også opptatt av å bevare freden utenfor et barnehjem hun driver i landsbyen Mazowe. Bønder i nærheten av barnehjemmet har fått beskjed om å forlate området, som skal bli naturreservat. Det skal være førstedamen selv som er pådriveren for å få dem vekk.

Dette er andre gang Grace har fjernet plagsomme bønder i Mazowe. I fjor måtte flere forlate gårdene sine for å gjøre plass til barnehjemmet som den altruistiske diktatorfruen skulle bygge.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: