jump to navigation

Diktator forbyr flippflopper 29.10.12

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: , , , , ,
trackback

Ekvatorial-Guinea markerte nasjonaldagen med å forby kortbukser og flippflopper, og å kalle opp en flyplass etter presidenten.

President Obiang ser på militærparaden under feiringen av Ekvatorial-Guineas frigjøringsdag i Mongoro.

Ekvatorial-Guineas frigjøringsdag feires som regel med en diger parade i hovedstaden Malabo. Derfor var det mange som var spente når årets parade fant sted i president Teodoro Obiang Nguema Mbasogos hjemlandsby Mongomo, langt øst i landet. Siden innbyggerne i den avsidesliggende landsbyen ikke har like mye klasse som den urbane eliten i hovedstaden, så diktatoren seg nødt til å ta noen forholdsregler under feiringen.  Blant annet fikk landsbybeboerne forbud mot å gå med flippflopper.

«For å sikre en glatt gjennomføring av helligdagen 12. oktober, den 44 feiringen av frigjøringsdagen, er det forbudt å bruke mobiltelefoner, å kle seg i kortbukser og flippflopper, å bære kniver og å drikke alkohol,» sa innenriksminister Engonga Nguema Onguene på en statlig radiokanal før markeringen.

I tillegg til diktatoren selv, var Tsjads president Idriss Deby, Sao Tome and Principes president Manuel Pinto da Costa og dronningen av Swaziland, Ntombi Thwala, gjester under feiringen.

Dagen ble også merkert med åpningen av en ny flyplass. Den nye flyplassen ligger i byen Mongomeyen, i samme del av landet som landsbyen Mongomo, og har fått det vakre navnet President Obiang Nguema internasjonal lufthavn. Presidenten selv var til stede og kastet glans over åpningen.

Kjendisbesøk

Like før frigjøringsdagen fikk Ekvatorial-Guinea besøk av sangeren Julio Iglesias. Den spanske artisten holdt en konsert i Malabo, arrangert av presidentens sønn, Teodorin Nguema Obiang Mangue. Bilettene ble solgt for mellom 80 og 750 euro. Diktatoren var på konserten sammen med sin kone og sønn.

Konserten var en kjempesuksess, ifølge Ekvatorial-Guineas offisielle hjemmeside.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, sammen med sin kone Constancia Mangue og deres sønn Teodoro Nguema Obiang Mangue, som var en av hovedsponsorene for konserten.

 

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator brukte Julio Iglesias som tortur | Diktatornytt - 13.09.13

[…] Musikken skal ha blitt brukt som psykisk tortur mot fangene, men Diktatornytt er skeptisk til slike anklager. Dersom Julio Iglesias er tortur, hvorfor ble han invitert til Ekvatorial-Guinea for å holde konsert for diktator Teodoro Obiang Nguema Mbasogo? […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: