jump to navigation

Diktator hyller pappa 31.10.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , ,
trackback

Nytt monument hyller faren til Turkmenistans president.

Diktatorpappa Myalikguly Berdymukhamedov blir hedret av sønnen.

Diktatorer får ofte velfortjente hyllester fra sine undersåtter, enten det er flyplasser, skoler og veier som kalles opp etter den store lederen, eller statuer og andre monumenter. Men enkelte diktatorer er så beskjedne at de foretrekker å skyve hyllestene over på andre.

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov gjør for eksempel sitt beste for å hedre sin egen far, Myalikguly Berdymukhamedov. Nylig ble et monument til farens ære avduket i hjembyen hans Yzgant. Ministre, lokale ledere, studenter og utenlandske ambassadører møtte alle opp for å ta del i den høytidelige seremonien.

Etter avdukingen av den vakre bronsebysten danset gjestene tradisjonelle danser og sang en hyllest til Arkadag («beskytteren»), som presidenten kalles. «Avdukingen av monumentet i Yzgant ga festligehetene en spirituell stemning, som blandet seg med den triumferende musikken for å skape en vakker symfoni av patriotisme,» skrev avisen Neytralni Turkmenistan.

Etter seremonien dukket presidenten selv opp. Det er uklart om faren, som fortsatt er i live, også var til stede.

Turkmenistan har tidligere kalt opp en militærenhet etter diktatorfaren. Berdymukhamedov senior var leder for enheten, som før navneskiftet het Militærenhet 1001. Enheten har laget et eget museum for å hedre diktatorpappen, med kontoret hans bevart slik det så ut da han jobbet der.

Heller ikke presidentens bestefar, Berdymukhamed Annaev, er glemt. Han har fått en skole i Yzgant oppkalt etter seg. En plakett med påskriften «Må det bli en evig rekke av lykkelige generasjoner» pryder skolen.

Det kan se ut som om det er en trend i diktatorkretser å dyrke fedrene sine. Aserbajdsjans president Ilham Aliyev har oppkalt bygninger, flyplasser og veier etter sin far og forgjenger i presidentembetet Heydar Aliyev. I sin raushet har han også sponset oppussing av parker rundt omkring i verden, komplett med installasjon av statuer av faren.

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator avduket byste av faren | Diktatornytt - 07.09.13

[…] er allerede oppkalt etter Myalikuguly, som pensjonerte seg i 1982. Det gamle kontoret hans er gjort om til museum, der uniformen, telefonen og skrivemaskinen hans er utstilt. Et teppet i museet har brodert en […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: