jump to navigation

Nazarbajev er ett skritt nærmere evig liv 07.11.12

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
trackback

Universitetet i Astana har funnet livets eliksir.

Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev vil gjerne leve evig. I 2010 ga han Nazarbajev-universitetet i hovedstaden Astana oppgaven med å finne medisiner som forlenger livet. I en tale i desember 2010 sa presidenten at universitetet som bærer hans navn skal undersøke hvordan man kan forynge organismen, studere det menneskelige genomet, produsere menneskelig vev og lage genbaserte medisiner.

«Mennesker på min alder håper fremtidens medisiner vil komme så snart som mulig,» sa den 72-årige presidenten den gangen.

Når bærer forskningen frukter. På en konferanse 1. november annonserte Zhaqsybai Zhumadilov, direktøren for Senter for livsforskning ved Nazarbajev-universitetet, den store oppdagelsen: En jogurtliknende drikk forskerne kaller «nar». Navnet betyr næring på kasakhstansk.

«Vi laget et bioprodukt som heter ‘nar’. Det kan bedre kvaliteten og lengden på livet. Det er imidlertid fortsatt arbeid som må gjøres med dette bioproduktet,» forteller Zhumadilov.

Den vidunderlige drikken skal hjelpe fordøyelsen og absorbsjonen av næringsstoffer. Deltagerne på konferansen var så heldige at de fikk smake på drikken. Zhumadilov er derimot ambivalent om hvor stor effekt nar har som livsforlenger. «Det er bare et bioprodukt, ikke en løsning på spørsmålet om forlengelse,» sier han.

Den største fordelen med å kunne forlenge livet, er naturligvis at Nazarbajev selv kan fortsette som diktator i mange år til, noe han også ønsker selv. I 2010 foreslo et kasakhstansk parlamentsmedlem med bakgrunn fra Korea at Nazarbajev skulle sitte ved makten til 2020. Da svarte presidenten: «Kanskje du da vil gi meg en ungdoms- og energieliksir – kanskje dere har slike midler i Korea. Jeg sitter gjerne til 2020, bare finn en eliksir til meg.»

Diktatornytt ønsker Nazarbajev lykke til med forskningen og håper han fortsetter å styre Kasakhstan i mange år til med sin ungdommelige kraft.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: