jump to navigation

Lukashenko vil ikke gratulere Obama 11.11.12

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
Tags: , , ,
trackback

Verden ler av det amerikanske valget, sier Hviterusslands diktator.

Ler av amerikanerne.

Hviterusslands president Aleksandr Lukashenko vil ikke gratulere presidentkollega Barack Obama med seieren i det amerikanske presidentvalget 6. november. Lukashenko gratulerte Obama med seieren i 2008, men den amrikanske presidenten var så uhøflig at han ikke sendte gratulasjoner tilbake da den hviterussiske diktatoren vant presidentvalget i 2010.

«Sjefen i Det hvite hus avsto fra gratulasjoner. Og det er et prinsipp om gjensidighet i diplomatiet, som impliserer tilsvarende reaksjon,» uttalte Lukashenkos pressetalsmann Pavel Legky.

Lukashenko er heller ikke spesielt imponert over det amerikanske valgsystemet. På en pressekonferanse på valgdagen, uttalte han at «hele verden ler av disse valgene».

«For det første er dette indirekte valg. For det andre, en person med færre stemmer kan bli president. Hva slags valg er det? Men de liker å ha det på den måten, det er tradisjon. Folket er stille, mens lederne er fornøyde. Vel, må Gud være med dere,» sa den hviterussiske presidenten.

Heldigvis er det hviterussiske valgsystemet fri for den slags udemokratisk fiksfakseri. Lukashenko kan lene seg tilbake vel vitende om at fikk velgernes tillit med 79.67 prosent av stemmene under presidentvalget i 2010.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: