jump to navigation

Gurbanguly på sirkus 13.11.12

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: ,
trackback

Turkmenistans president hyllet under et overraskelsesbesøk på sirkus.

Turkmenistans forrige diktator Saparmurat ‘Turkmenbashy’ Niyazov syntes ikke sirkus var en særlig turkmensk form for underholdning. Derfor forbød han like gjerne hele greia, sammen med andre ikketurkmenske fritidsaktiviteter som opera, ballett og TV-spill.

Etter at Turkmenbashy døde i 2006 gjenåpnet hans etterkommer Gurbanguly Berdymukhamedov Det statlige sirkuset i Ashgabat i 2010.

Lørdag 10. november fikk det sirkuset et overraskelsesbesøk av presidenten selv, der han ble tatt imot med stormende jubel av publikum. Ifølge Radio Free Europe var barna som var til stede valgt ut flere dager i forveien.

Ungene sang «ære til Beskytteren» da Berdymukhamedov, som har tatt tittelen «Arkadag» («Beskytteren»), ankom sirkuset. Presidenten svarte med å si «ære til barna, som lever i høyeste lykke», som er en referanse til at Turkmenistan offisielt er inne i en æra av høyeste lykke. Barna svarte med å rope «Ære! Ære! Ære!».

Deretter overrakte diktatoren en sjekk på 50 000 dollar til sirkusdirektøren. Hjemmesiden til den turkmenske regjeringen beskrev hendelsen slik:

Nyheten ble mottatt med stormende applaus. Inspirerte artister takket Turkmenistans president for den generøse gaven og forsikret den turkmenske lederen om at de vil arbeide hardt og dedikert for å bringe den nasjonale sirkusskolen til det høyeste nivå og internasjonal prestisje. På forespørsel fra spesialistene ved Det statlige sirkuset, ble Turkmenistans president fotografert sammen med dem for å huske denne bemerkelsesverdige hendelsen. Etter å ha nok en gang ønsket artistene lykke til, forlot presidenten sirkusbygningen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: