jump to navigation

Enhjørninghi funnet i Nord-Korea 03.12.12

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: , , , ,
trackback
Kong Tongmyong (til hest, ikke til enhjørning).

Kong Tongmyong (til hest, ikke til enhjørning).

Naturen i Nord-Korea er anerledes enn i resten av verden. Da den kjære leder Kim Jong-il døde i desember i fjor, sørget skjærene og bjørnene gråt. Også menneskene i Nord-Korea skiller seg fra oss andre. Koreanerne er rene, uskyldige, naive og litt barnslige, ifølge den offisielle nordkoreanske propagandaen. De er i konstant fare for å bli erobret av kalkulerende og voldelige utlendinger, og må beskyttes av en sterk leder.

Derfor er det ikke overraskende at Koreas historie inneholder særegne hendelser og skapninger som ikke har eksistert ellers i verden. Nå har nordkoreanske arkeologer funnet et hi der en berømt enhjørning holdt til for over 2000 år siden, melder Korea Central News Agency. Enhjørningen tilhørte kong Tongmyong, grunnleggeren av Koguryo-kongedømmet, som eksisterte fra 277 f.Kr til 668 e.Kr.

Hiet befinner seg i nærheten av Yongmyong-tempelet i Pyongyang. Foran inngangen til hiet er det satt opp en stein med inskripsjonen «Enhjørninghi». Inskripsjonen er trolig fra Koryo-kongedømmet, som eksistert fra 918 til 1392 e.Kr.

«Oppdagelsen av enhjørninghiet, som forbindes med legenden om kong Tongmyong, beviser at Pyongyang var hovedstaden i oldtidens Korea, i tillegg til å være hovedstaden i Koguryo-kongedømmet,» sier Jo Hui Sung, direktør ved Historisk Institutt ved Nord-Koreas akademi for samfunnsvitenskap.

Reklamer

Kommentarer»

1. Ultima_Thule - 04.12.12

Onde tunger vil ha det til at denne enhjørning-historien er oppdiktet som hevn for «The Onion»-historien om at Kim Jong-Un var kåret til verdens sexy mann, som lurte den kinesiske kommunistiske partiavisen «The People’s Daily».
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/9714907/North-Korea-archaeologists-report-quite-unbelievable-discovery-of-unicorn-lair.html

diktatornytt - 06.12.12

Det ser ut til at nyheten var resultat av at KCNA gjorde en feil i oversettingen. Nordkoreanerne har ikke funnet et enhjørninghi, men et sted knyttet til myten om kong Tongmyong. http://en.tengrinews.kz/strange_news/North-Korean-unicorn-claim-lost-in-translation–15042/


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: