jump to navigation

Mugabe City 04.12.12

Posted by diktatornytt in Mugabe.
trackback
På flyttefot.

På flyttefot.

Det er ikke uvanlig at diktatorer bygger nye byer. Burmas tidligere diktator Than Shwe flyttet hovedstaden fra Yangon til den nyopprettede byen Naypyidaw i 2006. Kasakhstans president Nursultan Nazarbayev flyttet hovedstaden i landet fra Almaty til den lille landsbyen Astana, der han senere har reist en imponerende rekke praktbygg.

Den siste diktatoren i rekken som prøver seg som byplanlegger er Zimbabwes president Robert Mugabe. I november kom det frem at Zimbabwes regjering ønsker å nytt parlament, nye regjeringskontorer og boliger i Mount Hampden, 40 kilometer vest for dagens hovedstad Harare. Den offisielle grunnen til flyttingen er at Harare begynner å bli overbefolket.

Kritikere av den nye byen mener at Zimbabwe heller burde bruke ressurser på å fornye landets eksisterende byer, som ifølge onde tunger holder på å forfalle. Men fordelen med den planlagte nye hovedstaden er at den ligger i kamerat Bobs hjemdistrikt Zvimba. Derfor mottar Zvimba i utgangspunktet mye større statlige bevilgninger enn andre regioner.

Zvimba har de beste veiene i Zimbabwe, og i motsetning til resten av landet, har de fleste boligene strøm. Ved å flytte hovedstaden hit, kan Mugabe spare penger som ellers ville blitt sløst bort på befolkningen i Harare.

Trolig vil kinesiske selskaper som er involvert i utvinningen av diamanter i landet få oppdraget med å bygge den nye byen. Diktatornytt håper på overdådige prestisjebygg i ekte diktatorstil.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: