jump to navigation

Kokk røper Kim Jong-uns alder 07.12.12

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: , , ,
trackback

Og avslører hva som var Kim Jong-ils favorittfisk.

Kim Jong-un 4Alderen til Nord-Koreas øverste leder Kim Jong-un har hittil vært et mysterium utenfor det kommunistiske paradiset (og også for de fleste innenfor). Journalister og forskere har antatt at den nybakte diktatoren er 28 eller 29 år gammel, men ingen har visst med sikkerhet når han ble født.

Nå har den tidligere kokken til Kim Jong-il, Jong-uns far og forgjenger, avslørt fødselsdatoen til den unge Kim. Den japanske sushikokken, som bruker dekknavnet Kenji Fujimoto, jobbet for Jong-il fra 1988 til 2001. På en pressekonferanse i Japan fortalte Fujimoto at Jong-un ble født 8. januar 1983. Det betyr at diktatoren fyller rundt år rett over nyttår, noe som sannsynligvis blir markert med en gigantisk fest i Nord-Korea.

«Neste år blir Kim Jong-un nøyaktig 30,» uttalte kokken.

Fujimoto fortalte også hva som var Kim Jong-ils favorittsushi: «Det var definitivt feit tunfisk.»

Reklamer

Kommentarer»

1. Erik - 07.12.12

I Sør-korea er det slik at man er 1 år allerede når man er født + at man får 1 år ved nyttår (litt usikker på hvordan dette fungerer). Regner med det er slik i Nord-korea også. Derfor har han trolig hatt rundt år allerede.

diktatornytt - 07.12.12

Det kan stemme at de regner på den måten, men det kan se ut som de følger vår måte å regne ut jubileer på. Den nordkoreanske tidsregningen begynner med Juche 1 det året Kim Il-sung ble født. Likevel feiret Nord-Korea hundreårsdagen til Kim i år, selv om det er Juche 101.

Her kan du lese Diktatornytts rapport fra Pyongyang under feiringen: https://diktatornytt.wordpress.com/2012/05/11/reisebrev-fra-paradis/

2. Kim Jong-un fikk hilsen fra Norge « Diktatornytt - 15.01.13

[…] Ifølge japaneren Kenji Fujimoto, som var i mange år var kokk for Kim Jong-uns far Kim Jong-il, fylte den unge Kim 30 år. Men nettstedet Daily NK, som ofte har troverdig informasjon fra Nord-Korea, antyder at den […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: