jump to navigation

Diktator får egen helligdag 14.12.12

Posted by diktatornytt in Nazarbajev.
Tags: , ,
trackback

Nursultan Nazarbayev trapper opp personkulten.

Kasakhstans president Nursultan Nazarbayev

Nursultan Nazarbayev er fornøyd med feiringen av sin nye helligdag.

Diktatorer liker å feire seg selv, og som eneveldige herskere har de naturligvis mye å feire. Det har naturligvis også deres undersåtter. Heldigvis mangler det sjelden på muligheter til å hylle den store lederen. For eksempel er diktatorens fødselsdag offisiell høytidsdag i mange diktaturer. Saddam Husseins fødselsdag var helligdag mens han regjerte i Irak. I Swaziland er naturligvis Kong Mswati III bursdag en festdag for alle landets innbyggere.

Noen diktatorer er mer subtile i sine valg av festdager. Valentine Strasser, som var president i Sierra Leone fra 1992 til 1996, gjorde Sankt Valentinsdag til helligdag. I tillegg sørget han for at Bob Marleys bursdag ble nasjonal høytidsdag. Turkmenistans forrige diktator Saparmurat Niyazov innførte morens fødselsdag som helligdag.

30 000 mennesker møtte opp i Astana Arena for å delta i feiringen.

30 000 mennesker deltok i forestillingen i Astana Arena. Showet hadde tittelen Ett land! Én skjebne! Én leder!

Kasakhstans president Nursultan Nazarbayev kan selvfølgelig ikke være dårligere og har nettopp gjennomført feiringen av den første årlige Den første presidentens dag. Dagen ble feiret for å markere at Nazarbayev ble valgt som Kasakhstans første president 1. desember 1991. Den gangen fikk den populære statslederen 98.78 prosent av stemmene.

Det manglet ikke på underholdning for Nazarbayevs 17 millioner undersåtter. 30 000 artister fremførte en forestilling på en stadion i hovedstaden Astana, skolebarn over hele landet demonstrerte for å vise sin hengivenhet til presidenten og det ble arrangert idrettskonkurranser til Nazarbayevs ære.

Det ble også holdt en gallakonsert, der kasakhstanske og utenlandske artister fremførte presidentens favorittsanger. En skolegutt vant en landsomfattende triviaquiz om Nazarbayevs liv og virke. Barn som ble født på denne dagen, får en sparkebukse med en egen logo.

Plantet flagg

Nursultan-toppen

Den tøffesten hyllesten til presidenten kom fra fjellklatrerne Maksut Zhumayev, Aleksandr Rudakov og Boris Dedeshko, som klatret til topps på Nursultan-toppen, og plantet det kasakhstanske flagget på det 3486 meter høye fjellet. Nursultan-toppen ligger i nærheten av den gamle hovedstaden Almaty, og skiftet navn fra Komsomol-toppen i 1997.

Hylles i Moldova

Statue av Nazarbajev

Det er ikke bare i hjemlandet Nazarbayev blir hyllet. I Gaguzia, en semiautonom del av Moldova, er en bronsebyste av den kaskhstanske diktatoren nylig avduket.

«Nursultan Nazarbayev har ikke bare opprettholdt staten, men også gitt den større internasjonal prestisje. Det er et eksempel på hvordan han tjener sitt folk og han er en rollemodell for oss og våre etterkommere,» sier guvernør i Gagauzia Mihail Formuzal.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: