jump to navigation

Diktator forbyr miniskjørt 09.01.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , , ,
trackback

Kongen av Swaziland stopper uanstendige kvinner.

Anstendig: Det er fortsatt lov å bruke indlamu-drakten.

Anstendig: Det er fortsatt lov å bruke indlamu-drakten.

Kong Mswati III av Swaziland er lei av sine undersåtters manglende dydighet. Derfor har han gjenopplivet en lov fra 1889, som forbyr kvinner å bruke for avslørende og uanstendige klær, som miniskjørt, bukser som er lave i livet og topper som viser magen. Straffen for å vise mer hud enn tillatt, er opptil seks måneder i fengsel.

Forbudet kommer etter at swazilandske kvinner i desember demonstrerte for likestilling og trygghet. To tredeler av kvinner i Swaziland er blitt utsatt for seksuelle overgrep. Ifølge myndighetene blir kvinner voldtatt fordi de kler seg våget.

«Voldtekt blir lett, fordi det er lett å fjerne det lille kvinner har på seg,» sier Wendy Hleta, talskvinne for politiet i Swaziland. «Jeg har lest på sisiale medier at menn, og til og med andre kvinner, har en tendens til å ‘kle av mennesker med øynene’. Dette er lettere når klærne er trange eller avslørende,» fortsetter hun.

Hleta poengterte også at kvinner ikke må bøye seg ned med rompa i været når de mister noe på bakken, slik at de ikke kommer i skade for å tenne uskyldige mannfolk i nærheten.

«Når en kvinne mister noe, er det høflig å sette seg ned på huk med overkroppen hevet, og plukke opp gjenstanden, fremfor å bøye halve kroppen med hodet først,» forklarer hun.

Det kommer derimot fortsatt til å være tillatt å kle seg i den tradisjonelle indlamu-drakten, som hverken dekker brystene eller rompa. Indlamu blir brukt under umhlanga-seremonien, der tusenvis av unge jenter deltar. Kong Mswati er en vanligvis en ivrig tilskuer under umhlanga, men Diktatornytt antar at kongen selv ikke faller for fristelsen og voldtar noen av deltagerne. Han har derimot benyttet seg av sjansen til å gifte seg med enkelte av dem.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: