jump to navigation

Mbasogo bygger ny hovedstad 14.01.13

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: , , ,
trackback

Byplanlegging er siste skrik i diktatorverden.

Slik skal noen av byggene i Oyala se ut.

Slik skal noen av byggene i Oyala se ut.

President Nursultan Nazarbayev flyttet Kasakhstans hovedstad fra Almaty til Astana. Than Shwe, tidligere leder av Burmas militærjunta, bygget en ny hovedstad midt i jungelen etter råd fra astrologer. Robert Mugabe planlegger etter sigende å flytte hovedstaden i Zimbabwe fra Harare til regionen han vokste opp i. Å bygge nye hovedsteder er rett og slett siste skrik for ekstravagante diktatorer.

Flytter hjem.

Flytter hjem.

Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo kan selvfølgelig ikke være dårligere. Han bygger en ny hovedstad i provinsen Wele-Nzas, langt inne i den sentralafrikanske jungelen. Den nye byen har fått navnet Oyala. Foreløpig er bare noen få bygninger reist, men hvis arkitekturen på det romskiplignende universitetsbiblioteket er noe å gå etter, lover det godt for alle som elsker futuristisk diktatorarkitektur. En seksfelts paradegate med navnet Rettferdighetsavenyen er allerede lagt, og byens første luksushotell er under bygging.

I likhet med Mugabe, har Mbasogo valgt å legge den nye hovedstaden til sitt eget hjemdistrikt. Men hjemlengsel er ikke den eneste årsaken til at presidenten er på flyttefot. En diktator er stadig utsatt for lumske angrep fra sine fiender, og sikkerhet er derfor viktig.

«Vi trengte et sikkert sted for min og fremtidige regjeringer. Derfor har vi skapt Oyala, for å garantere sikkerheten til Ekvatorial-Guineas regjering,» sier Mbasogo ifølge The Telegraph.

Mbasogo håper å flytte regjeringen hit i løpet av det neste tiåret. Foreløpig er Malabo, som ligger på øya Bioko i Atlanterhavet, landets hovedstad. Det er beregnet at Oyala vil ha en befolkning på opptil 200 000 mennesker, noe som er ganske mye i et land med 700 000 innbyggere. De aller fleste av dem bor ved kysten, og ikke i innlandet, der den nye hovedstaden vil ligge. En diktator har heldigvis sjelden problemer med å overtale folk til å flytte.

Det nye universitetsbiblioteket er akkurat så futuristisk som det passer seg for en moderne diktator.

Det nye universitetsbiblioteket er akkurat så futuristisk som det passer seg for en moderne diktator.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: