jump to navigation

Espen Barth Eide hyller diktator 15.01.13

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: ,
trackback
Diktatorgroupie.

Diktatorgroupie.

Selv om norske politikere er av det mer demokratiske slaget, kommer det av og til hint om at enkelte av dem har skjønt fordelene med en mer autoritær styreform. For eksempel har Statsminister Jens Stoltenberg ved flere anledninger snakket varmt om Etiopias avdøde statsminister Meles Zenawi, mens SVs Hallgeir Langeland har foreslått Cubas tidligere president Fidel Castro som kandidat til Nobels fredspris en rekke ganger.

Likevel er det langt mellom de gangene man kan høre en norsk statsråd vise slik nesegrus beundring for en diktator som utenriksminister Espen Barth Eide gjør overfor Aserbajdsjans president Ilham Aliyev. Eide, som for tiden er på en snarvisitt i Aserbajdsjan, møtte Aliyev 14. januar og ble åpenbart imponert.

«Det er en meget visjonær og intelligent leder. Han har en langsiktig visjon for landet. Det at han sitter en stund gjør at han kan tenke langsiktig,» sier Eide til Dagens Næringsliv.

Diktatornytt kunne ikke sagt det bedre selv, men vi kan supplere med Ugandas president Yoweri Musevenis begrunnelse for hvorfor han ikke bør trekke seg som statsleder etter mer enn et kvart århundre ved makten: «Noen mennesker tror at å regjere lenge er dårlig. Men jo lenger du sitter ved makten, jo mer lærer du. Nå er jeg en ekspert i å styre.»

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: