jump to navigation

Kim Jong-un fikk hilsen fra Norge 15.01.13

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: , , ,
trackback

Mottok gratulasjoner fra hele verden for vellykket rakettoppskyting.

Kim Jong-un følger med under satelittoppskytingen.

Kim Jong-un følger med under satelittoppskytingen.

20. desember i fjor sendte Nord-Korea satelitten Kwangmyongsong 3-2 i bane rundt jorda. Ikke overraskende har landets øverste leder Kim Jong-un mottatt gratulasjoner fra beundrere over hele verden for dette teknologiske gjennombruddet.

Ifølge Korea Central News Agency (KCNA), er formann og førstesekretær i Norges Kommunistiske Parti (NKP) blant de mange gratulantene. Det skal også ha kommet gratulasjoner fra «viktige personer innen politikk, samfunnsliv og forretningsliv i kina Russland, Nepal, Libanon, Malaysia, Syria, Pakistan, Iran, India, Norge, Danmark, Tyskland, Bulgaria, Hviterussland, Sveits, Tsjekkia, Frankrika, Finland, Kroatia, Polen, Storbritannia, Østerriket, Island, Italia, Libya, Benin, Mexico og Peru».

Partileder Svend Haakon Jacobsen i NKP opplyser til Diktatornytt at partiet har sendt en hilsen til Kim Jong-un, men at det var i en annen sammenheng enn rakettoppskytingen. Jacobsen vil ikke opplyse om hvilken sammenheng det dreier seg om, men partilederen fortalte nylig nordkoreanske myndigheter at han tror Nord-Korea vil bli en økonomisk gigant under ledelse av det nordkoreanske arbeiderpartiet og Kim Jong-un.

Feiret bursdagen med godteri

Kim Jong-un har også hatt andre grunner til å feire den siste tiden. 8. januar  hadde den nordkoreanske diktatoren fødselsdag. Dagen ble feiret med foredrag, møter og gaver til barna.

Det er noe uklart hvor gammel den store lederen egentlig er. Ifølge japaneren Kenji Fujimoto, som var i mange år var kokk for Kim Jong-uns far Kim Jong-il, fylte den unge Kim 30 år. Men nettstedet Daily NK, som ofte har troverdig informasjon fra Nord-Korea, antyder at den offisielle versjonen er at Kim ble 33 år gammel.

«De gratulerte kamerat Kim Jong-un med hans 33. fødselsdag og hans første år på jobb i partiets sentralkomité, og de fikk oss til å erklære at vi skal implentere [oppfordringene i] nyttårstalen hans,» sier en kilde i byen Hyesan i Yangkang-provinsen til Daily NK.

Kim Jong-un følger opp faren Kim Jong-il og bestefaren Kim Il-sungs tradisjon med å dele ut godteri til barna på fødselsdagen sin. Men de bortskjemte nordkoreanske ungene var ikke fornøyd med det de fikk, skal man tro en annen kilde Daily NK har snakket med.

«Barna måtte vise fødselattesten sin for å få godteposen. Posen inneholdt fem ting: En pose med 100 gram søtsaker, en pose med kaker, godteri laget av bønner, tyggegummi og kjeks. Kvaliteten på godteriet var ikke bedre enn det har vært tidligere, og mange av barna ville ikke spise dem,» sier kilden.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: