jump to navigation

Diktator vil være med på bryllupsbildet 01.02.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , ,
trackback

Nygifte i Turkmenistan må fotograferes sammen med et portrett av presidenten.

Kommer snart til et bryllup nær deg.

Kommer snart til et bryllup nær deg.

Få ting er vakrere enn et nyforelsket par som bekrefter sin kjærlighet og evige troskap til hverandre. Derfor er det ikke overraskende at Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov vil være med på moroa.

Mydighetene i hovedstaden Ashgabat krever at nygifte par må fotograferes med et portrett av presidenten i forgrunnen. Offisielle fotografer tar bilder av hele seremonien og lager et fotoalbum til ekteparet. Ifølge turkmenske bryllupsfotografer må minst tre av bildene i albumet inkludere presidentens portrett. Heldigvis er portretter av presidenten så vanlig i Turkmenistan at det som regel er vanskelig å unngå å få diktatorens vakre ansikt med på bilder.

Det er usikkert om den nye praksisen kommer etter ordre fra toppen eller om det er byfogden i Ashgabat som selv har tatt initiativet. Uansett er president Berdymukhamedov en naturlig del av alle turkmenske familier, og tilstedeværelsen på bryllupsbilder er et treffende symbol på forholdet mellom diktatoren og befolkningen. Ikke bare er han høyt elsket av alle Turkmenistans innbyggere. Han forventer også evig troskap fra sine undersåtter.

Berdymukhamedov har tidligere vist sin omtanke for Turkmenistans kjærestepar ved å sørge for underholdning på den store dagen. I 2011 beordret han alle nygifte i Ashgabat til å plante et tre på bryllupsdagen. I tillegg må de besøket hovedstadens viktigste severdigheter, som Jordskjelvmonumentet, Grunnlovsmonumentet, Uavhengighetsmonumentet og minnestedet for andre verdenskrig.

Reklamer

Kommentarer»

1. Finn Christian Nordli - 07.02.13

…eller aner vi en trekantfetisjisme?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: