jump to navigation

Nordkoreansk video viser New York i flammer 06.02.13

Posted by diktatornytt in Kim Jong-un.
Tags: , , , , ,
trackback

Surrealistisk mesterverk fra Kim Jong-uns propagandaapparat.

En nordkoreansk propagandavideo viser USA under angrep er publisert på nettsiden Uriminzokkiri, som videreformidler propaganda fra nordkoreanske medier. Videoen viser en mann som drømmer om å fly over USA i et romskip. Han sendes opp i en rakett maken til den Nord-Korea sendte opp i desember, før videoen viser en amerikansk by, mistenkelig lik New York, i flammer.

«Et sted i USA stiger svarte skyer opp. Det virker som om ondhetens rede er i flammer, satt i brann av seg selv,» står det skrevet på koreansk i videoen, som avsluttes med: «Til tross for alle imperialistenes forsøk på å isolere og knuse oss … vil ingen stoppe folket som marsjerer mot en endelig seier.»

Det hele tonesettes med en vakker easy listening-versjon av veldedighetsklassikeren We Are the World.

Kim ringer med HTC

Kim telefon 1For lesere som er interessert i hva slags elektroniske dingser Kim Jong-un foretrekker, kan Diktatornytt opplyse om at den nordkoreanske diktatoren sannsynligvis har en HTC mobiltelefon. Et fotografi publisert av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA kan i hvert fall tyde på det.

At valget falt på det taiwanske merket HTC er kanskje ikke så vanskelig å forstå. En imperialistisk telefon produsert av amerikanske Apple, sørkoreanske Samsung eller japanske Sony faller neppe i smak i den demokratiske folkerepublikken.

Kim telefon 2

Reklamer

Kommentarer»

1. Bjørn - 09.02.13

Takk for spennende blog!

Det er ekstra ironisk, synes jeg, at Nord-Korea velger ”We Are The World” som stemningsmusikk.

Michael Jackson, som var med til å komponere sangen, hadde et nært forhold til Kim Dae-Jung, tidl. pres. i Sør-Korea. I en tale i Seoul i 1999, sa Jackson:

”Through this concert I hope to raise a global awareness for the predicament of Koreans, who are the only divided people in the world today. I wish to soon see the coming together of Korea as Germany has come together.”

(Kilder:
http://mjtranslate.com/en/speeches/1276

)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: