jump to navigation

Diktator innfører firedagers arbeidsuke 09.02.13

Posted by diktatornytt in Yahya Jammeh.
Tags: , ,
trackback

Gambia's President Yahya Jammeh speaks tHvem har ikke kjent følelsen søndag kveld av at helgen forsvant som dugg for sola? En tredagers helg hadde gjort livet lettere for mange, men norske politikere er dessverre for sidrumpa og konservative til å prøve radikale nye ideer i arbeidslivet. Heldigvis finnes det visjonære politikere, som klarer å skjære gjennom offentlig debatt og få gjennomført nødvendige reformer.

Gambias president Yahya Jammeh innførte fra 1. februar femdagers uke for offentlig ansatte. Arbeiderne skal jobbe  fra klokken 8.00 – 18.00 mandag til torsdag, og får fredag, lørdag og søndag fri. Tidligere var arbeidsdagen 8.00 – 16.00, så de ansatte vil fortsatt ha 40 timers arbeidsuke.

«Den nye ordningen gir gambiere mer tid til bønn, sosiale aktiviteter og jordbruk – å gå tilbake til jorda og dyrke det vi spiser og spise det vi dyrker, for en sunn og velstående nasjon,» uttalte Jammeh i januar.

Flestepartene av innbyggerne i Gambia er muslimer. For dem er det praktisk å ha fri på fredager, som er muslimsk helligdag. Samtidig gir den utvidede helgen søndagsfri, slik at kristne kan gå i kirken. En vinn-vinn-situasjon, med andre ord.

Jammeh stiller forøvrig sterkt i kategorien snilleste diktator. I tillegg til å behandle offentlige ansatte , hjelper han ufruktbare kvinner med å få barn og kurerer hivsmittede og aidssyke.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: