jump to navigation

Samler bursdagspenger til Mugabe 12.02.13

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: , , , ,
trackback

Fikk nesten 200 000 dollar i løpet av 15 minutter.

Robert Mugabe under feiringen av 88-årsdagen sin i fjor.

Robert Mugabe under feiringen av 88-årsdagen sin i fjor.

Mange av Diktatornytts lesere er sikkert bekymret over hvordan det skal gå med bursdagsfeisringen til Zimbabwes president Robert Mugabe, etter at finansminister Tendai Biti nylig avslørte at landet bare hadde 217 dollar på konto. Kort tid senere ble kontoen fylt opp av ukjente givere, men episoden understreker hvor viktig det er å samle inn nok penger til den store dagen, slik at kamerat Bob får den hyllesten han fortjener når han fyller 89 år 21. februar.

Heldigvis ser det ut til at velstående zimbabwere kjenner sin besøkelsestid. På et arrangement i Harare 6. februar ble det samlet inn 190 ooo dollar i løpet av bare 15 minutter. Pengene skal gå til en fotballturnering i forbindelse med presidentens fødselsdag. Flere av giverne var statlige selskaper, deriblant Zimbabwe Mining Development Corporation (ZMDC), som hostet opp 160 000 dollar.

Det ble også auksjonert bort en rekke eksklusive whiskeyflasker. Zimbabwes luftforsvar kjøpte en 40 år gammel flaske Johnnie Walker Blue Label for 1000 dollar, mens en forretningsmann fra Oman betalte 500 dollar for en annen flaske med sjeldne dråper.

Fotballturneringen, som har den treffende tittelen «Bob 89 Super Cup», er bare ett av flere arrangementer under bursdagsfeiringen. Hovedattraksjonen blir en gigantisk fest på Chipadze Stadium i Bindura 23. februa. Årets tema er «ungdom for nasjonalisering, myndiggjøring, utvikling og jobbskaping». Det er ventet at mer enn 60 000 mennesker vil delta på festen.

Det er 21st february Movement, en del av ungdomsorganisasjonen til Mugabes parti Zanu-PF, som står for arrangementet. Totalt forventer organisasjonen å samle inn 600 000 dollar til feiringen.

Fengsel for Mugabe-fornærmelse

Dessverre er det alltid noen som skal ødelegge moroa for andre. En mann fra byen Gwanda ble nylig dømt til tre måneders fengsel for å ha sammenlignet en bargjest med Mugabes anus.

«Du er Mugabes rasshøl,» skal sementfabrikkarbeideren Clemence Zikhali ha sagt til en annen person mens han var på en bar i byen. Den fornærmede, som er en tilhenger av Zanu-PF, anmeldte saken til politiet.

I utgangspunktet burde enhver zimbabwer anse en sammenligning med kamerat Bobs kroppsdeler som en hyllest, men Diktatornytt antar at vedkommende er så stygg at kommentaren ble oppfattet som en fornærmelse mot Mugabes rompehull.

Reklamer

Kommentarer»

1. Mugabefans stjal fotballpenger « Diktatornytt - 18.02.13

[…] Bob fyller 89 år 21. februar. Som vanlig markeres fødselsdagen hans med en rekke arrangementer. Diktatornytt antar at Zanu-PF-ungdommen bare ønsket å skaffe et ekstra bidrg til den store […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: