jump to navigation

Moteikonet Mugabe 13.02.13

Posted by diktatornytt in Mugabe.
Tags: ,
trackback

Klær med kamerat Bobs signatur er siste skrik i Zimbabwe.

Cap med Mugabes signatur.

Gushungo-cap med Mugabes signatur.

Klesmerket Gushungo Clothing ble lansert i fjor, med plagg dekorert med signaturen til Zimbabwes president Robert Mugabe.

Merket ble umiddelbart en suksess, men etter at en deltaker i den britiske utgaven av realityserien Big Brother ble fotografert med en Gushungo-paraply, har salget eksplodert.

«Etterspørselen er for høy. Vi jobber ekstremt hardt for å tilfredsstille den voksende etterspørselen,» sier Justin Matenda, direktør i Gushungo Clothing, til avisen New Zimbabwe.

Makosi Musambasi viser stolt frem sin Mugabe-paraply.

Makosi Musambasi viser stolt frem sin Mugabe-paraply.

Gushungo Clothing produserer t-skjorter, bukser, luer og paraplyer, og har planer om å utvide med skjorter, dresser, vesker og sko. Klesmerket ønsker også å opprette en House of Gushungo-butikk i sentrum av Harare.

«Det som gjør merket vårt unikt, er at produktene våre holder verdensklasse, og at zimbabwere lett kan identifisere seg med dem. Merket surfer også på bølgen til vår helt, vår president. Vi er garantert suksess,» sier Allan Mapisa, markedsdirekter i selskapet Yedu Nesu, selskapet bak Gushungo Clothing.

Diktatoren skal selv ha godkjent bruken av navnet og signaturen. Selv om Matenda innrømmer at han er en stor fan av presidenten, tror han at også andre enn Mugabe-tilhengere kjøper klærne.

«Kolleksjonen er apolitisk, og motivet vårt er å nå ut til zimbabwere i ekte motestil. Det som måtte komme av negative kommentarer er lite viktig. Det vil alltid finnes kritikere, men vi er uberørte,» sier Matenda.

Big Brother-stjernen Makosi Musambasi skapte storm på internett etter å ha blitt fotografert med en paraply med portrett av Mugabe. Zimbabwiske Musambasi deltok i den britiske utgaven av realityserien, men har nå flyttet tilbake til hjemlandet.

Reklamer

Kommentarer»

1. Mer Mugab-mote | Diktatornytt - 11.06.13

[…] verdens lengstsittende statsledere. Han er også blitt et moteikon på sine eldre dager. Klesmerket House of Gushungo har gjort stor suksess med klær prydet med signaturen til den zimbabwiske diktatoren. Nå har […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: