jump to navigation

Gud velger Mugabe 22.02.13

Posted by diktatornytt in Mugabe.
trackback

Zimbabwes diktator brukte bursdagsfesten til å erklære sin egen guddommelighet.

Mugabe på festen arrangert av sine egne ansatte.

Robert Mugabe på fest sammen med sine ansatte.

Zimbabwes president Robert Mugabe fylte 89 år 21.februar, og det måtte selvfølgelig feires. Kvelden før den store dagen arrangerte Mugabes ansatte en fest for presidenten. Der fikk kamerat Bob servert en kake formet som en hanekylling og undehopldning av politiets messingorkester og gospelsangerinnen Shingisai Siluma. Siluma ble fløyet inn fra USA etter forespørsel fra Mugabe selv. Da presidenten fikk ordet, valgte han beskjedent å snakke om sin egen ensomhet.

«Hvorfor er alle vennene og slektningene mine borte og jeg fortsetter å være her. Så sier jeg til meg selv: Vel, det er ikke mitt valg, det er Guds valg, et smertefult valg,» sa Mugabe til gjestene.

Han fortalte også hvordan han var valgt av Gud til å lede Zimbabwe.

«Dette er en oppgave Gud ønsker at jeg skal oppfylle for folket mitt, og jeg bærer byrden ved å oppfylle oppgaven, en guddommelig oppgave. Jeg oppfatter det som et bud fra Gud,» sa den ydmyke diktatoren.

Lederen for Zimbabwes sentralbank Gideon Gono ga Mugabe 89 kuer i fødselsdagsgave, og forteller at han forstår Mugabes rolle som Guds utvalgte. Mugabe får også støtte av landets medier. Avisen The Herald skriver på lederplass det de fleste innbyggerne i landet tenker: «Kamerat Mugabe la grunnlaget for holistisk demokrati, enestående forsoning, utdanning, helse, jordreform og total uavhengighet, som et tiår med ruinerende sanksjoner har skadet, men ikke lykkes i å fjerne.»

Onsdagens selskap var bare begynnelsen på bursdagsfeiringen. Lørdag 23. februar holdes en fest for 60 000 mennesker på en stadion i byen Bindura. Mugabes lykkelige undersåtter har også funnet en rekke andre måter å markere den store dagen på. Mer enn 200 ungdommer deltok i marsjen «Bob 89 Long Walk to Freedom» fra Harare til Bindura. På veien plantet de 89 trær på forskjellige steder, blant annet ved diktatorfrue Grace Mugabes barnehjem i Mazowe.

Mugabes parti Zanu-PF har oppfordret alle zimbabwere til å bruke 89 minutter på veldedig arbeid i anledning bursdagen.

«Vi har en god rollemodell i presidenten, og vi burde alle etterligne denne jordens store sønn, med vår kjærlighet til mennesker og ved å være villig til å lide og å ofre oss i folkets tjeneste,» sier Absolom Sikhosana i Zanu-PF.

Får gullmynt i gave

Gullmynt zim21st february movement, en ungdomsavdelig av Zanu-PF som organiserer sjefens burdagsfeiringer, står også for en av de fineste presangene. De har planer om å gi Mugabe minnemynter av gull og platinum verdt 800 000 dollar.

Et begrenset antall av myntene skal auksjoneres bort til inntekt for et veldedig formål etter kamerat Bobs eget valg. 21st february movement regner med å få inn en million dollar på salget.

Reklamer

Kommentarer»

1. Mugabe fyller 90 | Diktatornytt - 21.02.14

[…] for sine overdådige fødselsdagsselskaper. I fjor ble 89-årsdagen markert med en 89 kilos kake og egen minnemynt i gull. De fleste forventer at årets jubileum vil toppe […]

2. Obama er redd for Mugabe | Diktatornytt - 08.09.14

[…] Diktatornytt er litt skuffet over at Mugabe ikke påberoper seg magiske egenskaper, som så mange andre diktatorer, men vi trøster oss med at han sikkert har noen overnaturlige evner, ettersom han tross alt er valgt av Gud til å styre Zimbabwe. […]

3. Syndig å kritisere diktatoren | Diktatornytt - 01.10.14

[…] som sine stedfortredere på jorda. Zimbabwes president Robert Mugabe er blant despotene som er utpekt av Gud til å styre, mens Swazilands eneveldige konge Mswati III regjerer sitt land etter samme modell som Gud regjerer […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: