jump to navigation

Lukashenko skjeller ut idrettsutøvere 01.03.13

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
Tags: , , ,
trackback

Presidenten skammer seg over Hviterusslands ishockeylag.

Lukashenko hockeyIshockey er Hviterusslands nasjonalsport, og president Aleksandr Lukashenko er en av landets største hockefans. Derfor falt det ikke i god jord da landslaget ikke klarte å kvalifisere seg til OL i Sotsji i 2014. Under et en pressekonferanse på et bakeri i hovedstaden Minsk nylig, fikk de oppmøtte reporterne fortalt hva Lukashenko mente om Hviterusslands spillere og idrettssjefer.

«Det faktum at det hviterussiske ishockeylaget ikke kvalifiserte til de olympiske leker er en skam. DInamo Minsk er landets rikeste klubb, der spillere tjener g0de penger. Jeg skammer meg ikke bare over å snakke om hvordan Dinamo Minsk spiller, men også over bare å høre om det,» tordnet den hviterussiske statslederen.

Heldigvis har den handlekraftige diktatoren tatt saken i egne hender, og vil gjøre det som trengs for å rydde opp: «Prestasjonen til det nasjonale ishockeylaget var elendig. Vi vil gjøre noe med det snart. Jeg kommer ikke til å ta oppmerksomheten vekk fra dette. Alle er advart,» sa han.

Lukashenko klaget også over høye trenerlønninger. «Noen trenere får 70 millioner rubler i måneden, til og med mer, og får ingen resultater,» påpekte han.

Han understreket også hvor sørgelig det står til med hviterussisk idrett generelt, og etterlyste en revitalisering av sportssektoren. Landets syklister er blant idrettsutøverne Lukashenko er skuffet over.

«Hva skjer med banesykling? De sa at hvis de fikk en bane, skulle de skaffe mange medaljer. Hvor er de medaljene?» sa han.

Presidenten er selv en ivrig ishockeyspiller, og nylig var han i Sotsji og testet OL-anlegget.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: