jump to navigation

Gurbanguly vil ha flere undersåtter 03.03.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , , , ,
trackback

Turkmenistans diktator donerer palass til store familier. Og planter tre millioner trær i ørkenen.

Berdymukhamedov 78. mars nærmer seg, og Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har sin egen måte å markere den internasjonale kvinnedagen. For å stimulere til befolkningsvekst, har den turkmenske diktatoren lovet å bygge om et av palassene sine til leiligheter for familier som får sitt åttende barn innen 8. mars.

Berdymoukhamedov følger dermed i fotsporene til sin forgjenger Saparmurat Turkmenbashi Niyazov, som hadde befolkningsvekst som et uttalt mål. Kritikere vil kanskje hevde at Turkmenistan ikke har plass til så mange flere mennesker, ettersom 90 prosent av landet er ørken.

Berdymukhamedov har derimot en løsning som setter kritikerne til skamme. I forrige måned beordret han at det skal plantes tre millioner trær i Turkmenistan i løpet av 2013. Ifølge presidenten er målet med treplantingen å «forandre landet vårt til en frodig hage, som beriker den allerede vakre naturen i en æra av makt og lykke». Turkmenske statsledere er glade i æraer. Akkurat nå er Turkmenistan inne i en Æra av høyeste lykke, mens landet tidligere har vært gjennom Den store gjenreisningens æra og Den store gjenfødelsens æra.

Halvannen million trær skal plantes i og rundt hovedstaen Ashgabat, mens resten skal spres over andre deler av landet. Lokale styresmakter får oppgaven med å sørge for vanningssystemer.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: