jump to navigation

Gurbanguly klager på hesteoppdretterne 07.03.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: ,
trackback

Turkmenistans hestegale diktator sparker sjefen for hesteforeningen.

Gurbanguly er selv en erfaren rytter og har skrevet bok om turmenske hester.

President Gurbanguly Berdymukhamedov er en erfaren rytter og har skrevet bok om turmenske hester.

Det står dårlig til med hesteavlen i Turkmenistan. Antallet dyr av den berømte rasen Akhal-Teke har falt jevnt de siste årene. Det har fått president Gurbanguly Berdymukhamedov til å se rødt. Under et TV-overført regjeringsmøte 18. februar gikk han til kraftig angrep på landets oppdrettere, og sparket like gjerne sjefen for Turkmen Atlary («Turkmenske Hester») på direkten.

Ifølge presidenten har Allanur Oraznazarov gjort en miserabel jobb. I 2011 falt antallet hester i statlige staller med 64. I 2012 sank bestanden med ytterligere 56, påpekte Berdymukhamedov.

«Hestesportarenaene som er bygget i distriktene er helt tomme. Det er ingen arrangementer der,» tordnet den hesteinteresserte diktatoren.

Oraznazarov ble i tillegg beskyldt for å leie ut arenaene og stikke pengene i egen lomme. Presidenten klaget også over dårlige spesialister og lav standard på veterinære tjenester.

«Det er derfor våre hesteoppdrettere ikke kan delta i konkurranser i utlandet,» sa han.

Det er en skam at Akhal-Teke aldri har deltatt i internasjonale konkurranser, siden rasen ifølge turkmenerne er uovervinnelig på alle områder. Berdymukhamedov er naturligvis fullt klar over Akhal-Tekes fortreffelighet. Han har selv skrevet en bok om turkmenske hester.

Akhal-Teke er spesielt kjent for å kunne tilbakelegge lange strekninger med lite vann, noe som er hendig i et land som stort sett består av ørken. Hester er viktig i den turkmenske kulturen, noe som ble understreket da Berdymukhamedov arrangerte en skjønnhetskonkurranse for hester for et par år siden. Turkmenistan har også en egen helligdag for å hylle nasjonaldyret.

Turkmenistans forrige diktator Saparmurat Niyazov oppsummerte turkmenernes forhold til hester best, da han beskrev Akhal-Teke som «folkets vinger og nasjonale stolthet».

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: