jump to navigation

Arabisk prinsesse stikker av fra regningene 09.03.13

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Franske myndigheter beslaglegger luksusvarene til handlegal prinsesse.

Maha Al-SudairiDet er ikke alltid så lett for diktatorslektninger å måtte forholde seg til de forvirrende reglene i demokratiske land. Når du stort sett kan forsyne deg av hjemlandets riksdommer, hvorfor skal du ikke kunne gjøre det samme når du er på besøk i andre land?

Akkurat hvor lite samarbeidsvillige europeerne kan være, har den saudiarabiske prinsessen Maha Al-Sudairi fått oppleve. Nå har en fransk domstol beordret at tre lagerrom fulle av luksusvarer skal beslaglegges. Lagrene inneholder smykker, kunst, skinnvarer og klær til en antatt verdi av 12 millioner euro. Hvis prinsessens kreditorer får det som de vil, skal varene selges. Maha hevder at hun har diplomatisk immunitet.

Prinsessen har lang erfaring med å løpe fra regninger. I 2009 hadde hun opparbeidet seg en gjeld i Frankrike på 15 millioner euro, for hoteller, måltider, smykker og klær, blant annet undertøy for 60 000 euro. I juni 2012 forlot hun luksushotellet Shangri-la i Paris, der hun og et følge på 60 personer hadde bodd i en hel etasje i seks måneder. Hun etterlot seg en ubetalt regning på seks millioner euro.

«Hver dag hadde vi rundt 30 biler klare for henne og de hun var sammen med. Vi venter fortsatt på betaling. Våre underleverandører saksøker oss, fordi de heller ikke har fått betaling,» sier en talsmann for limousinselskapet Cinquième Etoile til den franske avisen Le Parisien. Cinquième Etoile er en av seks kreditorer som nå går til sak.

Maha al Sudairi var gift, og senere skilt, med den avdøde saudiarabiske kronprinsen Nayef bin Abdul Aziz Al Saud. Nayef døde i fjor, noen dager før prinsessen stakk av fra Shangri-la. Hun skal nå ha fått ordre om å holde seg i Saudi-Arabia.

 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: