jump to navigation

Chavez er topp 10.03.13

Posted by diktatornytt in Chavez.
Tags: , , ,
trackback

Hugo Chavez kan få fjell oppkalt etter seg.

Hugo ChavezVenezuelas nylig avdøde president Hugo Chavez ble av mange hyllet som en stor diktator. Diktatornytt har derimot aldri inkludert Chavez i den eksklusive diktatorklubben. Til tross for at han likte å mingle med autoritære storheter som Bashar Assad, Mahmoud Ahmadinejad og Aleksandr Lukashenko, har Chavez aldri klart å heve seg til å bli en fullverdig despot. Men vi har gitt han hederlig omtale når han med jevne mellomrom gjorde gode forsøk.

Også etter sin død fortsetter Chavez å etterlikne tidligere diktatorer. I likhet med med Vladimir Lenin, Mao Zedong og Kim Il-sung, skal han balsameres og bevares til glede for kommende generasjoner.

Nå kan han også få en annen likhet med flere kjente diktatorer. Fjellklatrerforeningen i den russiske republikken Nord-Ossetia  vil kalle opp et fjell etter den venezuelanske statslederen. Foreningens leder Kazbek Khamitsayev forteller at en ekspedisjon startet å klatre opp det 3400 meter høye fjellet 8. mars. Etter å ha nådd toppen, vil klatrerne offisielt foreslå å kalle fjellet Hugo Chavez.

Ekte diktatorer får naturligvis fjell oppkalt etter seg mens de fortsatt er i live. Rafael Trujillo, president i Den dominikanske republikk, kalte landets høyeste fjell Piko Trujillo. Dessverre ble navnet endret etter diktatorens død. Kasakhstan har Nursultantoppen, oppkalt etter landets diktator Nursultan Nazarbayev. I nabolandet Kirgisistan finnes Vladimir Putintoppen, mens Lenintoppen ligger på grensen mellom Kirgisistan og Tadsjikistan. Med en høyde på 7134 meter over havet, er Lenintoppen det høyeste diktatorfjellet i verden, og visstnok den letteste toppen over 7000 meter å bestige.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: