jump to navigation

Imelda Marcos tvang offiserer til å gå i dameklær 11.04.13

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Måtte gå i drag for å underholde selskapsgjester.

Festløve.

Festløve.

Noe av det morsomste med å være diktator, er å kommandere undersåttene sine til å gjøre rare ting. Få skjønte dette bedre enn Imelda Marcos, kona til Filippinenes avdøde diktator Ferdinand Marcos.

Da Ferdinand feiret 66-årsdagen sin i 1973, var Imelda ansvarlig for burdagsfesten. Ifølge dokumenter nylig offentliggjort av WikiLeaks måtte offiserene som var til stede kle seg i kvinneklær som underholdning for resten av gjestene.

I et brev fra den amerikanske ambassaden i Manila står det: «Selv om den regjeringskontrollerte pressen i Manila rapporterte at president Marcos tilbragte fødselsdagen sin stille ved skrivebordet, er sannheten at bursdagsfeiringen hans var et todagers kalas, nøye planlagt av hans kone Imelda»

Forfatteren av rapporten legger ikke skjul på at han syntes arrangementet var usmaklig: «Generelt var hver eneste side av arrangement for mye, for langvarig og i tvilsom smak. For eksempel måtte alle offiserer i de væpnede styrker (unntatt kommandant Ramos i det paramilitære politiet), som en del av underholdningen, opptre i glorete dameklær. Dette skapte mye sutring i det militære hirarkiet, og konene til offiserene sto tydelig ukomfortable, uten å smile, gjennom festlighetene.»

Brevet viser tydelig at diplomater fra demokratiske land kan være alvorlige festbremser, som ikke setter pris på litt uskyldig diktatorunderholdning. Imelda Marcos er kjent som en skikkelig festløve. Hun hadde en discokule i huset sitt i New York og hun bygget om taket på presidentpalasset i Manila til nattklubb.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: