jump to navigation

Diktatorbiografi i seks bind 22.04.13

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: ,
trackback

I løpet av våren kommer det ut åtte bøker om Heydar Aliyev.

Blir bok: Heydar Aliyev.

Blir bok: Heydar Aliyev.

Alle store politikere fortjener en stor biografi, og store diktatorer er naturligvis intet unntak. De fleste forfattere som skriver bøker om statsledere nøyer seg med ett bind, men spesielt interessante politikere krever mer plass. For eksempel har Robert Caro skrevet en firebinds biografi om den amerikanske presidenten Lyndon B. Johnson.

Når demokratisk valgte statsledere får såpass stor plass, må selvfølgelig en biografi om en av den moderne tids viktigste politikere være enda mer omfattende. Derfor kommer det nå ut et bokverk i seks bind om Aserbajdsjans forrige diktator Heydar Aliyev.

Boken, som heter «Heydar Aliyev. Personality and Epoch» og er skrevet av Elmira Akhundova, ble presentert på Senter for Aliyev-vitenskap i den aserbajdsjanske hovedstaden Baku 18. april. En rekke profilerte forfattere, forskere, journalister og kulturpersoner deltok i feiringen av den nye biografien.

I tillegg til det ferske seksbindsverket, kommer det ut en tobindsbiografi om den store statslederen i forbindelse med 90 års-jubileet for fødselen hans 10. mai. De som forventer at biografiene vil avsløre noen skandaler eller negative sider ved presidenten, vil bli skuffet.

«Man skal kritisere noen hvis de fortjener det. Slik jeg ser det, tjente Aliyev alltid sitt land. Sammenlignet med andre av Aserbajdsjans ledere, er det ingenting å kritisere han for. I våre undersøkelser kom ikke noe slikt frem,» uttalte Adalet Qasimov, leder for Senter for Aliyev-studier, i februar.

Aliyev var president i Aserbajdsjan fra 1993 til han døde i 2003. Diktatorjobben ble overført til sønnen Ilham Aliyev, som er dagens president i Aserbajdsjan.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: