jump to navigation

Diktatorer fikset fotballkamper 27.04.13

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Despoter i Argentina og Italia sørget for seier på hjemmebane.

Kampfikser: Benito Mussolini.

Kampfikser: Benito Mussolini.

Diktatorer er ofte fremragende idrettsutøvere. Et godt eksempel er Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov, som vant en fartsprøve i landets første billøp.

Diktatorer kan selvfølgelig også bestemme utfallet av idrettsarrangementer de ikke selv deltar i. To forskere hevder at resultatene i to verdensmesterskap i fotball ble fikset av diktatorer. Dette kom frem under et symposium med tittelen The Relevance and Impact of FIFA World Cups, arrangert av det internasjonale fotballforbundet i den sveitsiske byen Zurich.

Den italienske forfatteren Marco Impiglia presenterte en artikkel, der han hevder at Italias diktator Benito Mussolini sørget for at dommerne dømte i favør av det italienske laget under VM i Italia i 1934, slik at hjemmefavorittene vant.

Professor i latinamerikansk historie Raanan Rein mener militærjuntaen i Argentina, ledet av Jorge Rafael Videla, hjalp hjemmelaget til seier under VM i 1978. Rein sa at han er «100 prosent overbevist» om at juntaen påvirket resultatet da Argentina vant 6-0 over Peru. Resultatet sendte hjemmelaget til finalen, som de vant 3-1 mot Nederland.

Diktatornytt ser frem til hjemmeseire under fotball-VM i Russland 2018 og Qatar 2022.

Reklamer

Kommentarer»

1. Fotballgale diktatorer | Diktatornytt - 15.06.13

[…] på fotballtribunen. Både Italias sterke mann Benito Mussolini og Argentinas Jorge Rafael Videla skal ha fikset kamper og sørget for VM-seier på hjemmebane. Men også nålevende diktatorer lar følelsene ta overtaket på fotballbanen. Tidligere i år tok […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: