jump to navigation

Diktatorpark åpnet i Kiev 28.04.13

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: , , , ,
trackback

Ukraina henger seg på den globale hyllesten til Heydar Aliyev.

Parken åpnes av

Parken åpnes av den aserbajdsjanske ambassadøren til Ukraina og Ukrainas visestatsminister.

Aserbajdsjans president Ilham Aliyev er glad i faren sin. Så glad at han bruker landets oljepenger på å sette opp statuer av ham rundt om i verden. Men så var faren heller ingen hvemsomhelst. Heydar Aliyev styrte Aserbajdsjan i ti lykkelige år fra 1993, og han rakk akkurat å overføre makten til sønnen før han døde i 2003.

For denne innsatsen skal han naturligvis hylles, og hvordan hyller man ikke en statsleder bedre enn å bygge svære monumenter rundt omkring i verden? Hittil har regimet i Baku betalt for å sette opp statuer av Heydar i Serbia, Russland, Moldova, Usbekistan, Romania, Tyrkia, Georgia og Mexico (statuen i Mexico City ble dessverre fjernet etter protester fra smålige meksikanere).

Verdens niende underverk

Sist ut i rekken av monumenter til den avdøde diktatoren, er en ny park i Ukrainas hovedstad Kiev. Den aserbajdsjanske ambassadøren til Ukraina og Ukrainas visestatsminister Kostyantin Hryshchenko deltok på den offisielle åpningen 25. april. Parken er finansiert av det statlige aserbajsdsjanske oljeselskapet SOCAR. Parken, som har gratis wi-fi, er designet av aserbajdsjanske, ukrainske, italienske og tyske arkitekter, og kostet fire millioner dollar å lage.

Ifølge aserbajdsjanske medier omtaler innbyggerne i Kiev parken som Det niende underverk.

Diktatornytt synes at Norges statsminister bør følge i Ilham Aliyevs fotspor og hedre sin far. Hadde det ikke vært fint om vi brukte oljepengene på å sette opp statuer av Thorvald Stoltenberg rundt om i verden?

Mexico

I fjor sommer ble det reist en statue av Heydar Aliyev i Mexico City, men den måtte dessverre fjernes etter klager fra innbyggerne i byen.

Beograd

Statuen av Heydar Aliyev i Serbias hovedstad Beograd står heldigvis fortsatt.

Reklamer

Kommentarer»

1. Aliyev får ny lobbyist | Diktatornytt - 26.10.14

[…] president Ilham Aliyev er en diktator som bruker mye penger på PR i utlandet, blant annet ved å oppføre statuer av sin far og diktatorforgjenger Heydar Aliyav rundt omkring i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: