jump to navigation

Gurbanguly vant hesteveddeløp 01.05.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , ,
trackback

Den turkmenske diktatoren gikk på trynet over målstreken.

Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov er kjent som en hesteelsker og en stødig rytter. Derfor er det ingen overraskelse at han vant et hesteveddeløp i Ashgabat 28. april og stakk av med premiepotten på 11 millioner dollar. Presidenten og hesten Berkarar (Den mektige)  fullførte den 1000 meter lange banen på imponerende 21,2 sekunder.

Det hele ble vist på turkmensk TV, slik at befolkningen fikk se hvilken idrettsmann presidenten deres er. Det TV-titterne derimot ikke fikk se, var at Berdymukhamedov falt av hesten og gikk på trynet i gjørma rett etter målpassering. EurasiaNet har fått tak i en video av uhellet. Ifølge EurasiaNet tok det en hel time før det ble klart om Berdymukhamedov var død eller levende.

Berdymukhamedov

Berdymukhamedov, slik han fremstilles i sine egne bøker.

Turkmenske medier unnlot å nevne det ydmykende fallet. Avisen Neytralny Turkmenistan beskrev idrettsprestasjonen slik: «Tilskuernes oppmerksomhet var naglet på den gylne pilen – Berkerar, ledet av nasjonens leder. Alt var avgjort i løpet av brøkdelen av et sekund, og Berkerar var den første over målstreken. President Gurbanguly Berdymukhamedov har igjen vist, ikke bare sin høye klasse som rytter, men også sin sterke vilje, styrke og mot.»

Den gavmilde presidenten vil gi premiepengene til en organisasjon som jobber for å  bevare den turkmenske hesterasen akhal teke.

President Berdymukhamedov er kjent som en ekspert på turkmenske hester, og han har skrevet to bøker om akhal teke, Akhalteke – our pride and glory og The flight of Celestial Race Horses. Begge bøkene ble nylig lagt ut i engelske versjoner på en ny offisiell nettside tilegnet den stolte rasen. Bøkene anbefales ikke minst for sine mange bilder av den turkmenske presidenten til hest.

Reklamer

Kommentarer»

1. Jakob Seerup - 01.05.13

Link til hestebogen, please!!

diktatornytt - 01.05.13

Hei,

Begge bøkene kan lastes ned herfra: http://www.ahalteke.gov.tm/

2. Diktatorsønn vant golfturnering | Diktatornytt - 27.05.13

[…] Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov har imponert både som racerbilfører og jockey. I tillegg har han sort belte av syvende grad i kampsporten […]

3. Gurbanguly vant igjen | Diktatornytt - 08.05.14

[…] virkeliger i sitt ess. Diktatornytts lesere husker sikkert den uheldige episoden i fjor, da Berymukhademov falt av hesten etter å ha vunnet et ritt (se video under). Slike uhell kan skje den beste, og det har ikke skremt […]

4. Berdymukhamedov brenner gummi | Diktatornytt - 01.09.16

[…] fart. Det har han bevist ved å stille opp i flere billøp i Turkmenistan. I tillegg går det unna så han bokstavelig talt flyr når den turkmenske presidenten setter seg på […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: