jump to navigation

Verden hyller død diktator 10.05.13

Posted by diktatornytt in Aliyev.
Tags: , , ,
trackback

Heydar Aliyev feires med blomsterfestival og gratis legeundersøkelse.

Blomsterfestivalen

Heydar Aliyev blir hyllet med en blomsterfestival i Baku.

Aserbajdsjan har mye å takke sin forrige president Heydar Aliyev for, mannen som skapte det moderne aserbajdsjanske diktaturet. Derfor er det ikke rart at Aliyevs fødselsdag 10. mai er en stor festdag i Aserbajdsjan. I år markeres dagen med ekstra pomp og prakt, siden det er 90 år siden den store landsfaderen ble født.

Dagens diktator i Aserbajdsjan, Heydar Aliyevs sønn Ilham Aliyev, deltar naturligvis i en rekke aktiviteter i løpet av dagen. Blant annet har han lagt en krans på farens grav i hovedstaden Baku. Høydepunktet er en stor blomsterfestival, som blir arrangert i parker og friluftsområder i alle hovedstadens distrikter. Ilham Aliyev besøkte parken forann Heydar Aliyev-palasset i Baku, der flere tusen blomster fra hele verden blir stilt ut i vakre omgivelser.

Ilham Aliyev og Mehriban Aliyeva

Ilham Aliyev og Mehriban Aliyeva besøker Heydar Aliyev-museet.

Ilham Aliyev og kona Mehriban Aliyeva tjuvstartet markeringen allerede 9. mai med et besøk på Heydar Aliyev-museet, som er en del av Heydar Aliyev-senteret i Baku. På selve fødselsdagen ble en praktbok om Heydar Aliyev-senteret lansert. Boken, som finnes både på engelsk og aserbajdsjansk, viser flotte bilder av denne arkitektoniske perlen, og forklarer hvorfor Heydar Aliyev er så viktig for det aserbajdsjanske folket. Heydar Aliyev-senteret ble opprettet for å studere statslederens ideologi og politikk, samt å fremme aserbajsdsjanske verdier på den internasjonale arena.

Oljearbeidernes hospital, et sykehus i Baku, markerer dagen ved å tilby gratis medisinske undersøkelser. En gruppe fjellklatrere feiret jubileet ved å bestige Heydar Aliyev-toppen. Klatreturen ble arrangert av Ungdoms- og sportsdepartementet og Aserbajdsjans ekstremsportføderasjon. Over 400 personer søkte om å få være med.

En praktbok om Heydar Aliyev-senteret ble lansert i forbindelse med junileet.

En praktbok om Heydar Aliyev-senteret ble lansert i forbindelse med jubileet.

Også rundt om i verden hylles Heydar Aliyev. Det ungarske postvesenet har i samarbeid med Aserbajdsjans ambassade i Budapest trykket opp et frimerke til ære den avdøde diktatoren. Frimerket viser forskjellige stadier i Heydar Aliyevs karriere.

Foreningen «Nederlandske venner av Aserbajdsjan» har dyrket frem en egen tulipan oppkalt etter den store diktatoren. I Tyrkia har magasinet Diplos Atlas viet hele mainummeret til Aserbajdsjan i forbindelse med jubileet.

Russlands president Vladimir Putin sendte en hyllest gjennom en av sine medarbeidere. «Nasjonens leder Heydar Aliyev var en veldig klok leder, som spilte en viktig rolle i å bygge opp staten Aserbajdsjan,» sier Sergei Markov, Putins assistent, til aserbajdsjanske medier.

Også fra USA har det kommet lykkeønskninger. Borgemester i Washington, D.C. Vincent, C. Gray, og borgermester i Savannah i delstaten Gerogia, Edna Branch Jackson, har begge sendt brev til den aserbajdsjanske ambassaden i USA for å gratulere med jubileet.

Reklamer

Kommentarer»

1. Fjellklatrere hyller Aliyev | Diktatornytt - 11.06.13

[…] Ilham Aliyev. En gruppe fjellklatrere feiret 90-årsdagen til den avdøde diktatoren 9. mai ved å bestige den 3751 meter høye Heydar Aliyev-toppen, et av Aserbajdsjans høyeste […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: