jump to navigation

Folket vil ha enevelde 12.05.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , ,
trackback

Innbyggerne i Swaziland vil ikke ha endring, sier kong Mswati.

Kong Mswati

Tradisjon lærer deg å være lydig, sier Kong Mswati (t.v.).

Kong Mswati III av Swaziland, Afrikas siste eneveldige monark, må tåle mye surmaget kritikk fra utenlandske demokratiforkjempere. Heldigvis for kongen er hans egne undersåtter svært fornøyd med styresettet i Swaziland.

Dette kom frem da kongen deltok på konferansen World Economic Forum on Africa, som ble arrangert i Cape Town denne uken. Under en paneldiskusjon om afrikanske verdier, ble Mswati spurt av en frekk journalist om ikke Swaziland skulle bevege seg mot et konstitusjonelt demokrati. Kongen satte journalisten på plass med en leksjon i hvordan kongedømmet i Swaziland fungerer.

«For å berolige herren, kongen tar ikke alle beslutningene alene. I vårt system tillater vi hver eneste swazilandske person et valg, å bestemme hvilken politikk vi skal føre. De er fornøyde med systemet. De ønsker ikke noen endringer. Og som konge, er du styrt av folket, du vil ikke tvinge noe på folket,» slo Mswati fast.

En rekke afrikanske ledere deltok på konferansen, som varte fra 8. til 10. mai, deriblant Kenyas president Uhuru Kenyatta, Nigerias president Goodluck Jonathan, Tanzanias president Jakaya Kikwete, Ethiopias statsminister Hailemariam Desalegn, og Benins president Yayi Boni. En av de største stjernene til stede var Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai, mens Sør-Afrikas president Jacob Zuma var vert.

I diskusjonen om afrikanske verdier, deltok blant annet tidligere handelsminister i Zimbabwe Nkosana Moyo, erkebiskop av Abuja John Onaiyekan, Ghanas utenriksminister Hanna Tetteh, tidligere Miss South Africa Basetsana Kumalo og den nigerianske filmregissøren Ishaya Bako.

Ifølge kong Mswati er Swazilands tradisjoner gitt fra direkte fra Gud: «Da Gud skapte verden, skapte han også menneskeheten, og han skapte også en persons identitet.» Kongen understreket også hvor viktig lydighet er i swazilandsk kultur, en tradisjon som kommer godt med når du er eneveldig hersker: «Tradisjonen lærer deg ikke å være bakstreversk, den lærer deg å være ydmyk, respektfull, lydig og å leve lykkelig med dine naboer.»

Kongen har også måttet tåle kritikk for å ha booket 38 rom på et femstjerners hotell i Cape Town under konferansen, samtidig som han brukte konferansen til å snakke om fattigdom. Som vanlig har kritikerne misforstått fullstendig. Det er jo ikke kongen som er fattig, men hans undersåtter.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: