jump to navigation

Ingen arbeidsløshet i Ekvatorial-Guinea 22.05.13

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: , ,
trackback

Åpen meningsutveksling preger valgkampen i det afrikanske diktaturet.

Sikker vinner.

Sikker vinner.

En av fordelen ved å bo i et diktatur, er at diktaturer ofte eliminerer en del av problemene man sliter med i demokratiske land. Ta for eksempel arbeidsledighet, som ofte er et tema i valgkamper i Vesten. I Ekvatorial-Guinea, der det skal holdes parlamentsvalg 26. mai, er ikke arbeidsledighet et tema overhode.

«Ekvatorial-Guinea har ikke problemer med arbeidsløshet, men vi trenger mer profesjonell trening for befolkningen. Vi krever at alle utenlandske selskaper som operer i Ekvatorial-Guinea ansetter 75 prosent ekvatorialguineanske arbeidere,» sa president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo under en pressekonferanse 14. mai.

Mbasogo har i så fall gjort en kjempejobb med å få folk i arbeid. Ifølge CIAs The World Factbook var arbeidsledigheten på hele 22, 3 prosent i 2009. Eventuelt er CIAs tallmateriale som vanlig bare subversiv propaganda.

Diktatornytt spår en knusende valgseier til Mbasogo og hans Democratic Party of Equatorial Guinea (PDGE), som har vunnet alle valgene i landet siden partiet ble opprettet i 1987. Partiet vant 99 av 100 seter i parlamentet ved valget i 2008, mens opposisjonspartiet Convergence for Social Democracy (CPDS) fikk den siste plassen.

Som vanlig kommer det til å hagle beskyldninger om valgfusk mot Mbasogo, men så langt har det ikke vært grunn til bekymring. «Valgkampen […] går sin gang, med forsvar for forskjellige ideer, synspunkter, meninger og forslag,» skriver Equatorial Guinea’s Press and Information Office beroligende.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: