jump to navigation

Mandela er for snill mot hvite 29.05.13

Posted by diktatornytt in Mugabe.
trackback

Robert Mugabe mener den sørafrikanske motstandshelten er for helgenaktig.

Muggis og mandis

Whiteylover Nelson Mandela får kjeft av kamerat Bob.

Nelson Mandela og Robert Mugabe kjempet mot hver sin apartheidregjering og vant kampen. Men mens Mugabe valgte å gjøre karriere som diktator i Zimbabwe etter frigjøringen, ga Mandela opp etter bare én periode som president i Sør-Afrika.

I et intervju med den sørafrikanske talkshowverten Dali Tambo forteller Mugabe at han mener Mandela gjør for mye for de hvite i Sør-Afrika.

«Mandela har gått litt for langt i å være god mot de ikkesvarte, i noen tilfeller på bekostning av svarte. Det er å være for helgenaktig, for god, for mye av en helgen,» sier Mugabe i intervjuet, som vises på TV i Sør-Afrika 2. juni.

Det er en kjent sak at hvite mennesker er en byrde for landet, men Zimbabwe har heldigvis ikke lenger noen store problemer med hvitingene sine. De aller fleste har gitt fra seg farmene sine og flyttet fra landet. For å holde hvite unna forretningslivet, har Mugabe også innført en lov som krever at alle selskaper i Zimbabwe er minst 51 prosent eid av urinnvånere.

I år skal det holdes valg i Zimbabwe, og selv om han har sittet ved makten siden 1980, har ikke kamerat Bob tenkt å gi seg som diktator med det første.

«Folket mitt trenger meg fortsatt. Og når folket ditt fortsatt trenger deg til å lede dem, er ikke tiden inne, samme hvor gammel du er, til å si farvel,» sier den spreke 89-åringen.

Mugabe snakket også om forholdet til den tidligere kolonimakten Storbritania. Det er godt kjent at Mugabe hadde et dårlig fohold til Tony Blair, og i intervjuet avslører han hvorfor han foretrakk nylig avdøde Margaret Thatcher som britisk statsminister.

«Fru Thatcher, henne kunne du stole på. Men selvfølgelig, det som hendte senere er en annen historie, med Labour og Blair, som du aldri kunne stole på. Du kan ikke sammenlikne dem med Thatcher og de andre. Hvem kan stole på hva herr Blair sier. Her kaller vi han bare Bliar,» sier Mugabe.

Intervjuet vil bli vist på TV-programmet People of the South. Programmet viser også et intervju med Mugabes kone Grace, som er filmet på en gård hun overtok etter noen hvite farmere i 2003. Programleder Tambo fikk åpenbart et godt inntrykk av Mugane i løpet av intervjuet. Han sier til Independent Sunday at han mener Mugabe er misforstått og at han er han er «varm, karismatisk og veldig morsom».

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: