jump to navigation

Kina bygger by i Hviterussland 01.06.13

Posted by diktatornytt in Lukasjenko.
Tags: , ,
trackback
Byggmester Lukashenko.

Byggmester Lukashenko.

Noe av det fine med diktaturer, er at ting blir gjort. I Norge bruker man årevis på å bestemme hvor et skarve museum skal ligge, mens når en diktator har bestemt seg for å bygge noe, blir det bygget sporenstreks.

Dette gjelder ikke bare bygninger eller byutviklingsprosjekter. Det gjelder også hele byer. I Burma bygget militærjuntaen en ny hovedsstad opp fra grunnen (etter sigende etter råd fra daværende diktator Thans Shwes astrologer). Kasakhstans president Nursultan Nazarbayev har reist den moderne storbyen Astana, der det før bare var en liten landsby.

Når nå to diktaturer går sammen om å bygge en ny by, kan man være sikker på at resultatet ikke bare blir en fryd for øyet, men også at den blir bygget rakst og effektivt. Hviterusslands president Aleksandr Lukashenko har satt av et landområde 40 prosent større enn Manhatten utenfor hovedstaden Minsk. Prosjektet kalles en «moderne by på det eurasiske kontinentet», vil koste fem milliarder dollar, og vil inkludere boliger for 155 000 mennesker. Byen skal bygges i samarbeid med Kina.

«Dette er et unikt prosjekt. Ingen kan bygge noe som likner på dette industriområdet noe sted i Europa lenger,» sa Kina ambassadør til Hviterussland etter at prosjektet ble godkjent.

Det skal også bygges et lyntog mellom byen og Minsk internasjonale flyplass, samt et atomkraftverk for produsere strøm til det hele. Første del vil være ferdig innen 2020.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: