jump to navigation

Diktator sperret Youtube etter mislykket karaokeopptreden 08.06.13

Posted by diktatornytt in Emomali Rahmon, Hun Sen.
Tags: ,
trackback

Video av Tadsjikistans president Emomali Rahmon ble er blitt en Yourtube-hit.

Karaoke er et svært populært kulturuttrykk i mange asiatiske land. Og det er ikke bare befolkningen i disse landene som setter pris på å synge sine favorittlåter forann publikum med et ferdig innspilt akkompagnement. Blant karaokeentusiaster finnes det også mange diktatorer.

Sangful.

Sangfugl.

Alle er dessverre ikke like flinke. Tadsjikistans president Emomali Rahmon holdt en opptreden i sønnens bryllup, som dessverre for den umusikalske statslederen ble filmet. I videoen danser den drita fulle diktatoren rundt, mens han fremfører en sang på tadsjikisk. Videoen ble filmet i 2007, men ble kjempepopulær i Tadsjikistan etter at den ble laght ut på Youtube i mai.

I diktaturer finnes det heldigvis metoder for å stoppe spredningen av den typen subversivt materiale. Like etter at filmen ble lagt ut på Youtube, blokkerte myndighetene like gjerne tilgangen til nettstedet. Blokkeringen varte fra 18. til 27. mai. Det ble ikke gitt noen offisiell begrunnelse for blokkeringen.

Karaoke som propaganda

Rahmon er ikke den eneste diktatoren med musikalske ambisjoner. Kambodsjas statsminister Hun Sen bruker karaoke aktivt som propagandaverktøy. De statlige TV-kanalen viser daglig karaokevideoer som hyller Hun Sen og kona Bun Rany. Statsministeren hevder til og med at han skriver mange av tekstene selv, og hans personlige låtskriver Hun Seng setter musikk til tekstene.

«Jeg kan ikke synge og jeg kan ikke spille noe instrument. Men jeg kan skrive. Så kan folket gjøre hva de vil med sangene mine,» har Hun Sen fortalt i et intervju.

Statsministeren skriver så godt at han blir overvelmet av sine egne følelser mens han jobber.

«Det hender at jeg komponerer med tårer i øynene. Spesielt når jeg skriver om en kone som er adskilt fra mannen sin, eller om pagodagutten, eller om en mors dyder,» forteller den følsomme statslederen.

Videoen under forteller historien om hvordan diktatorfrue Bun Rany fikk to ærestitler ved Det kongelige akademi i Kambodsja. Hun fikk titlene Fremragende kambodsjansk kvinne og Kittiprittbandit (som betyr «Praktfullt og rakrygget geni»).

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: