jump to navigation

Fotballgale diktatorer 15.06.13

Posted by diktatornytt in Hassanal Bolkiah, Kadyrov, Kim Jong-un, Mugabe.
Tags: ,
trackback

En rekke fremtredende despoter har vist sin fotballentusiasme de siste ukene.

Ramzan Kadyrov (midten) er selv en ivrig fotballspiller, og trener flere ganger i uken. Bildet er tatt under vennskapskamp mellom tsjtsjenske og brasilianske spillere, som Junior Baiano (t.h.) og Ronaldao (t.v.).

Ramzan Kadyrov (midten) er selv en ivrig fotballspiller, og trener flere ganger i uken. Bildet er tatt under vennskapskamp mellom tsjetsjenske og brasilianske spillere, blant annet Junior Baiano (t.h.) og Ronaldao (t.v.).

Det har sine fordeler å være diktator på fotballtribunen. Både Italias sterke mann Benito Mussolini og Argentinas Jorge Rafael Videla skal ha fikset kamper og sørget for VM-seier på hjemmebane. Men også nålevende diktatorer lar følelsene ta overtaket på fotballbanen. Tidligere i år tok Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov mikrofonen fra kommentatoren under en kamp i Grosnij, og skjelte dommeren over høyttaleranlegget.

Kadyrov fortsetter å vise sitt engasjement for fotball, og sist var det en spiller, og ikke dommeren, som fikk en overhaling. Ilja Kritsjmar, som spiller på ungdomslaget Amkar, slang en kommentar under en kamp som fikk dommer Musa Kadyrov (som ikke er i slekt med presidenten) til å se rødt. Dommeren ble så rasende at han slo til spilleren.

Musa ble utestengt fra fotball på livsstid etter hendelesen, men Tsjetsjenias president (og ærespresident for fotballklubben Terek) Ramzan Kadyrov mener spilleren fikk som fortjent og gir dommeren sin fulle støtte.

«Vår dommer slo til en fotballspiller. Han brøt loven, men gjorde alt riktig. Selv vill jeg drept ham (Kritsjmar, red.anm.) for en slik fornærmelse.  Dette ville vært et lovbrudd, de ville satt meg inn.  Men slik er våre tradisjoner og skikker,» sier Kadyrov om hendelsen.

Dommeren ble utestengt fra fotball på livstid etter hendelsen. Diktatornytt har ikke klarte å bringe på det rene nøyaktig hva Kritsjmar sa som var så grovt, men dommeren uttaler at «et menneske snakker bare ikke slik, når det gjelder meg, min familie og hele det tsjetsjenske folk» og spør betimelig:«Hvis jeg ikke skal ære min mor og min søster, hvorfor skal jeg i det hele tatt leve her på jorden?»

Diktatornevø gjør fotballkarriere

Faiq Jefri Bolkiah gjør suksess på banen.

Faiq Jefri Bolkiah gjør suksess på banen.

Kanskje er det er de samme genene som gjør diktatorer til store statsledere som skaper store fotballspillere. I hvert fall én spiller med diktatorblod i årene gjør suksess på fotballbanen.

Faiq Jefri Bolkiah, nevøen til sultan Hassanal Bolkiah av Brunei, spiller på ungdomslaget til Arsenal under årets Lion City Cup i Singapore. Og den 15 år gamle diktatornevøen viser klasse på bannen. Han scoret det første målet under åpningskampen mot hjemmelaget, Singapores U16, 8. juni.

Mugabe kaller Liverpool-spiller uprofesjonell

Uprofesjonelt å bite, sier Mugabe.

Uprofesjonelt å bite, sier Mugabe.

Zimbabwes president Robert Mugabe er også fotballfrelst, og favorittlaget hans er Chelsea. Derfor er det ikke overraskende at kamerat Bob er raser over Liverpool-spiller Luis Suarez, som bet motspiller på Chelsea Branislav Ivanovic under en kamp i april.

«Det var svært uprofesjonelt av Luis Suarez å bite Branislav. Sportsarrangementer er konkurranser, ikke krigserklæringer. Konkurranser finnes på forskjellige nivåer. Vi har konkurranser her i Zimbabwe, som Dynamos mot Highlanders … det er konkurranser på et lavere nivå. De må lære deltagerne søortens realiteter. Idrett er idrett. Men fotball ser nå ut til å ha blitt en bitekonkurranse. Og en proff som bruker tennene …?» uttalte den 89 år gamle diktatoren.

Kim på kamp

Også Nord-Koreas leder Kim Jong-un viser fotballinteresse. Videoen under viser diktatoren under et besøk på en fotballkamp i mai. Publikum klapper begeistret under mesteparten av kampen, men Diktatornytt antar at applausen er først og fremst er beregnet på Kim, og ikke spillerne.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: