jump to navigation

Vinn diktatorroman 19.06.13

Posted by diktatornytt in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Saddam Husseins bestselger kan bli din.

Zabibah and the KingDiktatorer har ofte litterære ambisjoner. Irans avdøde leder ayatollah Ruhollah Khomeini skrev dikt, mens Muammar Gaddafi ga ut en bestselgende novellesamling. Despotenes litterære tradisjonen kan spores minst 2000 år tilbake i tid, da den romerske diktatoren Gaius Julius Cæsar skrev Gallerkrigene, om sine egne erobringer.

En av de aller mest vellykkede diktatorforfatterne var Iraks avdøde president Saddam Hussein, som skrev en rekke bestselgende romaner. Husseins første og mest kjente roman er Zabibah og kongen, som kom ut i 2000. Boken er et klassisk trekantdrama om en konge i middelalderens Irak, hans bondekvinnen Zabibah og hennes voldelige ektemann. Boken er blitt tolket som en metafor for Iraks forhold til USA, der Zabibah er det irakiske folket, USA er hennes onde ektemann og kongen er Saddam Hussein.

Boken ble en umiddelbar suksess i Irak, med mer enn en million solgte eksemplarer. Bokens popularitet kan ha sammenheng med at den ble solgt for rundt fem kroner da den ble gitt ut. Romanen ble senere dramatisert i en TV-serie på 20 episoder, og det ble også laget en musikal basert på boken.

Diktatornytt er så heldig å ha et ekstra eksemplar av dette litterære mesterverket. Boken kan bli din ved å gå inn på Diktatornytts Facebook-side (klikk på boksen til høyre) og skrive hva du mener var det beste med Saddam Hussein. Siste frist er fredag 21. juni. Vinneren blir kontaktet via Facebook.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: