jump to navigation

Prishopp på prinsesser 25.06.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

Det blir dyrere å gifte seg med døtrene til kong Mswati.

Prinsesse Sikhanyiso kan bli din for 100 kyr.

Prinsesse Sikhanyiso kan bli din for 100 kyr.

Mang en askeladd ønsker seg en prinsesse som brud, men i Swaziland kan denne gleden snart koste deg et halvt kongerike. Kong Mswati III har nemlig økt brudeprisen for døtrene sine fra fra 60 kyr til minst 100.

Prisøkningen ble annonsert da mannen til prinsesse Shiyose – kongens tante og datter av faren hans, avdøde kong Sobhuza – betalte sin gjeld på 60 kyr til kongefamilien tidligere denne måneden.

«Prinsesser er en verdifull vare,» uttalte Mswati utenfor den kongelige residensen i Manzini, landets nest største by.

Prisøkningen kan bli god butikk for kongen, som har flere titalls døtre med sine 14 koner (tallet er noe usikkert, ettersom antall dronninger er en godt bevart statshemmelighet). Men ikke alle er like fornøyd med prishoppet.

«Dette er vilkårlig prising. Brudeprisen for kong Sobhuzas døtre var 60 kyr. Hvis man tar hensyn til inflasjonen og konverterer verdien for kyrne til kontanter, så betaler du mer for en prinsesse i 2013 enn i 1953,» sier en lokal økonom som ønsker å være anonym til den sørafrikanske avisen Independent Online.

Brudeprisen for en vanlig swazilandsk kvinne er mellom åtte og 15 kyr. Aktivisten Sabelo Shongwe, som vil ha et konstitusjonelt monarki og moderne demokrati i Swaziland, synes ikke prisen er urimelig.

«Jeg er villig til å betale 100 kyr bare for å få min kongelige kone til å hjelpe meg med å ta oppvasken og å vaske huset. De jentene er så bortskjemte. Jeg tror kongen gjør klokt i å sette brudeprisen såpass høyt, fordi bare en rik mann kan gi dem livet de er vant med. Hvis du slår opp ‘dyrt vedlikehold’ i ordboken, er definisjonen ‘swazilandsk prinsesse’,» sier Shongwe.

 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: