jump to navigation

Kong Mswati blir æresdoktor 12.07.13

Posted by diktatornytt in Kong Mswati.
Tags: , , ,
trackback

Swazilands eneveldige monark imponerer med akademisk grad. Prinsesse Sikhanyiso imponerer med sine evner som rapper.

Mswati og Sikhanyiso

Mswati og Sikhanyiso under den tradisjonelle Umhlanga-festivalen, der tusenvis av unge, ugifte jenter hyller Swazilands dronningmor.

Kong Mswati III måtte ta over tronen i Swaziland allerede da han var 18 år gammel, og rakk derfor ikke å begynne på noen høyere utdanning. Men kongen har åpenbart akademiske ambisjoner, og nå kan han høste fruktene av både sine intense studier og sitt langvarige humanitære engasjement.

Nylig ble kongen tildelt et æresdoktorat i menneskelig kapitalutvikling fra Limkokwing University of Creative Technology. Mswati fikk doktoratet for sitt arbeid med å forbedre livene til folket i Swaziland. Tildelingen ble møtt med tordnende appluas, som varte i flere minutter, ifølge avisen Weekend Observer.

Limkokwing er fra Malaysia, men har opprettet lokale avdelinger i blant annet Botswana, Lesotho og Swaziland. I bytte for æresdoktoratet skal universitetet ha fått land for å bygge permanente lokaler.

Enkelte gledesdrepere påpeker at Limkokwing ikke et ordentlig universitet, siden studentene ikke får tradisjonelle grader som bachelor, master og doktorgrader (bortsett fra æresdoktorater, naturligvis), og fordi skolen ikke holder på med noen form for forskning. Institusjonen er også blitt kritiser for å ha dårlig kvalifiserte lærere. I løpet av det første året skolen opererte i Swaziland, demonstrerte studentene flere ganger fordi de manglet lærebøker og annet undervisningsutstyr.

Musikalsk prinsesse

Sikhanyiso

Kommende hiphopstjerne.

Mswati er ikke den eneste i kongefamlien som har gjort inntrykk på Limkokwing. Universitetsledelsen er åpenbart såpass imponert over egenskapene til prinsesse Inkhosatana Sikhanyiso, kongens eldste datter, at de har gitt henne et jobbtilbud. Prinsessen har fått stilling som innholdsprodusent for universitetet.

Sikhanyiso burde være godt kvalifisert. Hun har en mastergrad i kultur og digital kommunikasjon fra University of Sydney, i tillegg til en bachelor i kommunikasjon fra amerikanske Biola University.

Innholdet Sikhanyiso produserer for Limkokwing er definitivt av passende karakter for en prinsesse. Noe av det første hun gorde for universitetets hjemmeside, er å legge ut sin egen versjon av den vakre sangen Hail your majesty.

Diktatornytt kan ikke anbefale sangen nok, spesielt fordi den inneholder et parti der prinsessen rapper følgende gullkorn:

My heart is stirred by a noble theme
A humble servant, I recite my verse for the King
The time has come and the time is now
For King Mswati’s dream to manifest within
He was just a young prince when he turned eighteen
Who could’ve known one day he’d become King
I know they crush your people my Lord,
Yes they slay your widows by sword,
Oppress your inheritance, they murder the fatherless,
And so will he judge in righteousness

Diktatornytt spår en lysende musikalsk karriere for den begavede prinsessen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: