jump to navigation

Gurbanguly sykler for sikkerhet og velvære 14.08.13

Posted by diktatornytt in Berdymukhamedov.
Tags: , , ,
trackback

Turkmenistans diktator oppfordrer befolkningen til å sykle.

Diktator i feriemodus.

Diktator i feriemodus.

Folkehelse er viktig. Derfor har Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov tatt initiativet til en månedslang kampanje for å øke livskvaliteten for sine undersåtter. Kampanjen har det fengende navnet «Trafikksikkerhet på veiene og velvære i livene våre».

President Berdymukhamedov reklamerte for kampanjen med en morgentur på sykkel utenfor hovedstaden Ashgabat 3. august. Turen ble selvfølgelig dokumentert på turkmensk TV, som viser presidenten, kledd i grønn hjelm og hvite bukser, klatre ut av en bil og hoppe på en offroadsykkel. Han blir fulgt av en gruppe statsansatte i blå treningsdrakter.

«Sykling bør være en del av folks vanlige aktiviteter. Idrettsskoler i hovedstaden og i provinsene bør lage et veikart for å gjøre oss til bedre syklister,» sier nyhetsankeret.

Ifølge Radio Free Europe syklet følget til Berdymukhamedov helt til klokken 17.00 om ettermiddagen. Flere av syklistene besvimte i varmen. Heldigvis slapp deltagerne å kjøpe utstyret selv, noe som er vanlig når offentlig ansatte i Turkmenistan blir beordret til å delta på idrettsarrangementer. Syklene, som koster like mye som en turkmensk månedslønn, var en gave fra staten.

Sportslig diktator

Berdymukhamedov har bestemt at befolkningen skal delta i massesykling rundt om i Turkmenistan 1. september, og fortsette resten av måneden. Frem til da, bør folk trene så mye som mulig. Målet er å øke turkmenernes deltagelse i idrett, spesielt sykling.

Dette er ikke første gang den turkmenske diktatoren viser seg fra en sportslig side. Tidligere i sommer viste en TV-reportasje presidenten mens han fisket, syklet og kjørte vannscooter. Nyhetsreportasjen viste også heldige statsansatte som hadde fått ti dager ekstra ferie for «godt arbeid», som slappet av med å spille volleyball.

Kommentarer»

1. Gurbanguly vant billøp | Diktatornytt - 11.09.13

[…] ble arrangert for å markere starten på den månedslange kampanjen «Trafikksikkerhet på veiene og velvære i livene våre». Og president Berdymukhamedov viste at han ikke bare er en eminent sjåfør. Han er heller ikke […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: