jump to navigation

USA går til sak mot diktatorsønn 20.08.13

Posted by diktatornytt in Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.
Tags: , , ,
trackback

Amerikanske myndigheter vil ikke at Michael Jacksons hanske skal havne i Ekvatorial-Guinea.

Hanske panske

Denne hansken, som Michael Jackson brukte under Bad-turneen, ble kjøpt av Teodorin i 2010.

Teodorin Nguema Obiang Mangue, sønnen til Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, er musikkelsker og ivrig fan av den avdøde artisten Michael Jackson. Ettersom han er diktatorsønn, er det ikke overraskende at Teodorin også er styrtrik. I 2010 brukte han en ørliten del av formuen sin på en samling av Michael Jackson-artikler, som skal være verdt 494 000 dollar. Samlingen inkluderer en hvit, krystallbesatt hanske og syv statuer av den avdøde popstjernen.

Dessverre er det alltid noen som blir misunnelige på vellykkede mennesker. I april 2011 la amerikanske myndigheter beslag på Teodorins eiendeler i USA, og hevder at de ble kjøpt med midler skaffet på ulovlig vis. De beslaglagte eiendelene er til sammen verdt 71 millioner dollar, og inkluderer en samling luksusbiler, et privatfly og et hus i Malibu til en verdi av 30 millioner dollar.

Diktatorsønnen flyttet til USA i 1991 for å studere, men brukte mesteparten av tiden sin i Amerika til å kjøre rundt i dyre sportsbiler og date b-kjendiser. Amerikanske myndigheter hevder pengene kommer fra korrupsjon i Ekvatorial-Guinea.

En domstol i California avviste saken i fjor fordi det ikke ble dokumentert at Teodorin hadde brutt noen lover i hjemlandet, men nå har amerikanske myndigheter gått til sak på nytt. Denne gangen hevder de at pengene stammer fra banksvindel. Saken er blitt arkivert under den fine tittelen «United States of America v. One White Crystal-Covered «Bad Tour» Glove and Other Michael Jackson Memorabilia».

Diktatorsønnens advokater har svart at den amerikanske regjeringen «ennå ikke har identifisert ett eneste tilfelle av utpressing eller bestikkelser, eller noen tilfeller av budfiksing».

«Kort fortalt, alt regjeringen har bevis på, er at den saksøkte brukte penger,» sier advokatene.

I tillegg til å gjøre suksess som forretningsmann, har Teodorin en vellykket karriere som politiker i hjemlandet. Han er visepresident i Ekvatorial-Guinea, og satt i mange år som landbruksminister i farens regjering.

Teo

Teodorin skal være god for 300 millioner dollar.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: