jump to navigation

Diktator har verdens største yacht 23.08.13

Posted by diktatornytt in Sjeik Khalifa.
Tags: , , ,
trackback

Emiren av Abu Dhabi skaffet seg en luksusyacht på 590 fot.

Azzam 1

Diktatorer liker båter. Og som med alt annet diktatorer liker, vil del helst ha de aller største man kan få tak i. Derfor har det stort sett vært diktatorer som har kunnet skryte av å være i besittelse av verdens største yacht de siste tiårene.

Sjeik Khalifa har den største.

Sjeik Khalifa har den største.

Kong Abdullah av Saudi-Arabia satte rekord i 1984 med den 147 meter lange Prince Abdulaziz. I 2007 måtte han se seg slått av emiren av Dubai, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som også er statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater. Emiren mottok den 162 meter lange yachten Dubai i 2006. Dermed tok han innersvingen på sultan Qaboos av Oman, som fikk levert yachten Al Said på skarve 155 meter i 2007, og dermed ikke fikk æren av å være eier av den største yachten.

Det er en skam for jordens despoter at verdens største yacht de siste årene har tilhørt den russiske oppkomlingen Roman Abramovitsj, som ikke engang har et lite hertugdømme å regjere over. Yachten Eclipse på 163,5 meter ble levert til Abramovitsj i 2010, komplett med eget diskotek.

Abramovitsj frekke forsøk på å overgå de arabiske monarkene førte selvfølgelig til at noen måtte ta affære. Det er med stor glede at Diktatornytt kan melde at en diktator igjen har steget til topps på yachttronen. Sjeik Khalifa bin Zayed al-Nayan, president i De forente arabiske emirater og emir av Abu Dhabi fikk tidligere denne måneden levert yachten Azzam, et 180 meter langt flytende palass.

Skipet er bygget av det tyske verftet og skal ha kostet mellom 400 og 600 millioner dollar. Azzam skal ifølge rykter ha 50 suiter, seks broer, en 550 kvadratmeter stor lounge og antagelig all tenkelig og utenkelig luksus, men foreløpig er ingen bilder av interiøret offentliggjort. Den franske interiørdesigneren Christophe Leoni står for innredningen, som skal være i imperiestil fra århundreskiftet. Yachten har en toppfart på respektable 31,5 knop.

Diktatornytt gratulerer sjeik Khalifa med den nye båten, og vi gleder oss til å se diktatoryachten som overgår Azzam (vi vet at den kommer).

Azzam 2

Reklamer

Kommentarer»

1. Diktator bygger verdens største tehus | Diktatornytt - 25.08.13

[…] vet at det er viktig for diktatorer å være størst. Emiren av Abu Dhabi fikk nylig levert verdens største yacht, et 180 meter langt flytende palass. Etter at Russlands president Vladimir Putin i sommer fisket en […]

2. Putin vil ha superlimo | Diktatornytt - 25.10.14

[…] liker å transporteres med stil, enten det er med gigantiske yachter, private jetfly eller pansrede luksusbiler. Ofte går det prestisje i transportmidlene, og de skal […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: